L’Ajuntament oferirà  un programa formatiu als futurs hortolans i hortolanes dels horts urbans municipals. La formació va adreçada a les persones admeses al llistat provisional per optar a un dels horts ecològics de l’Era de Cal Marquès, tant si esdevenen adjudicatàries, com a les que puguin quedar en la llista de reserva, per anar cobrint les baixes que es produeixin als horts.

Un dels requisits per a poder conrear un hort municipal és fer-ho mitjançant tècniques i pràctiques de maneig ecològic i haver-ne rebut una formació específica o comprometre’s a realitzar la formació que ofereix l’Ajuntament.

L’objectiu del curs és donar a conèixer els elements i les tècniques bàsiques adequades per a  cultivar un hort d’autoconsum segons les regles de l’agricultura ecològica  i treure el màxim profit als seus conreus amb una agricultura respectuosa amb les persones i el medi natural. La formació tindrà una durada de 18 hores, distribuïdes en 6 sessions de treball de tres hores de durada, entre els mesos d’abril a setembre de 2019. En aquest enllaç podeu consultar el programa Formatiu Horts Urbans 2019.

La formació anirà a càrrec de la Cooperativa La Piotxa que treballa en un projecte agroecològic a la comarca veïna del Garraf i  difonen els valors i continguts de l’horticultura ecològica.  Així,  tractaran entre d’altres, les tècniques bàsiques, la planificació i distribució dels cultius, les rotacions, les associacions, el control de les herbes espontànies,  la prevenció i tractament de malalties i plagues, i també oferiran assessorament sobre el terreny de l’estat dels cultius i de resolució d’incidències.

Els horts ecològics municipals estan en  funcionament  des de l’any 2015.  L’Ajuntament els va habilitar i els va posar a disposició del veïnat amb l’objectiu de crear un espai  de convivència i lleure alternatiu mitjançant  una activitat que promou una alimentació i temps lliure saludable i un benefici social al municipi.

Els horts estan ubicats en una superfície aproximada de 3.200 m2, al sud del parc Jaume Vidal amb entrada des de la Carrerada Santa Coloma. En total hi ha habilitades 19 parcel·les de 30 m2 cadascuna, i 1 parcel·la de 60 m2  destinada a projectes educatius.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email