Les obres que van començar fa tot just un mes ja han finalitzat. La rotonda està situada a la cruïlla de la Travessera dels Íbers amb la carretera de Cunit a Clariana.

L’objectiu d’aquest nou element és la pacificació del trànsit en un punt on fins ara confluien els vehicles que circulen en sentit mar i muntanya i també els que accedeixen per aquí a altres sectors de l’oest del municipi.

A la rotonda s’hi ha instal·lat un conjunt d’enllumenat autònom solar, format per 4 columnes cilíndriques de 6 m d’alçada amb panell solar orientable, i amb capacitat de funcionament per a tota la nit i autonomia de fins a 5 dies sense radiació solar.

És la primera vegada que s’instal·len fanals d’aquestes característiques al municipi, el regidor de Medi Ambient José Manuel Cabada, manifesta que aquesta iniciativa no serà la única “estem estudiant altres punts en el municipi on actualment no hi ha enllumenat i on es poden ubicar aquest tipus de fanals que són totalment respectuosos amb el medi ambient ja que es carreguen directament de l’energia solar”.

Aquest tipus d’enllumenat solar és independent de la xarxa elèctrica i requereixen menys manteniment que les convencionals. Sí bé és cert que la inversió inicial és més alta que la dels fanals dels carrers, el cicle de vida de l’enllumenat solar és més llarg.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email