Fins el 31 de maig podreu visitar a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit aquesta exposició commemorativa del 120è aniversari del naixement del poeta Federico García Lorca (Fuente Vaqueros, 1898 – Granada, 1936).

Aquesta exposició planteja un recorregut per la biografia personal i artística del poeta, dramaturg i prosista andalús, també conegut per la seva destresa en moltes altres arts.

Tot i que primer es va interessar per la música, no va trigar a dedicar-se a la poesia. L’any 1918 publica el seu primer llibre Impressiones i paisajes, on explica els seus viatges universitaris per Espanya.

Adscrit a l’anomenada generació del 27, és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX. Com a dramaturg, se’l considera un dels cims del teatre espanyol del segle XX, juntament amb Valle-Inclán i Buero Vallejo. L’univers lorquià es defineix per un palpable sistematisme: la poesia, el drama i la prosa s’alimenten d’obsessions -amor, desig, esterilitat- i de claus estilístiques constants. La varietat de formes i tonalitats mai atempta contra aquesta unitat, que té com a qüestió central la frustració.

A la Biblioteca podeu trobar part de la seva obra, com Yerma, Poeta en Nueva York, Bodas de sangre, Romancero gitano, La casa de Bernarda Alba, entre d’altres.

El 18 de maig es realitzarà, a la Biblioteca, un recital de poesia acompanyat de la veu i guitarra d’Adolfo Osta, en el qual us convidem a llegir el vostre poema preferit de Federico García Lorca.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email