El passat dissabte 26 de gener es va fer la inauguració dels Patis Oberts a Cunit, concretament a l’escola Pompeu Fabra. Des de les 10 del matí va haver-hi activitats, tallers, actuacions musicals i una “Fireta d’entitats” en la que van estar representades diverses entitats culturals i esportives, així com empreses del municipi com l’A.B. Cunit, Balls de Bastons de Cunit, Budokan Budokan Kasa Artes Marciales Cunit, Club Voleibol Cunit, els Joves Diables de Cunit, Le Studio escola de dansa, l’escola de ball Dancing Cunit i el Club Enduro Cunit.

L’acte oficial de la inauguració va comptar amb l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, el regidor de Joventut i Esports, Ivan Faccia, la directora de l’Escola Pompeu Fabra, Beatriz Carrelero, el director de Serveis Territorials d’Educació, Jean Marc Segarra, així com diferents regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició.

Durant els parlaments el regidor de Joventut i Esports, Ivan Faccia, va explicar que “es tracta d’un projecte de municipi en el qual hi hem treballat per tal d’aconseguir aquesta fita que prioritza per davant de tot, la integració i que fomenta la cohesió social i la convivència, així com el respecte a les persones i als espais públics”.

El projecte Patis Oberts s’ha realitzat des de la regidoria de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Cunit i té com a objectiu obrir els patis dels centres educatius, com a espais d’ús públic, a famílies, infants i adolescents fora d’horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolars.

Dels tres centres escolars del municipi (Escola Pompeu Fabra, Escola SolCunit i Escola Cossetans), de moment s’obrirà el pati de l’Escola Pompeu Fabra i s’hi aniran sumant, progressivament, els altres centres escolars. Es tindrà en compte la idiosincràsia i les necessitats de cada barri, dins d’un procés participatiu entre l’alumnat de cada escola.

Els patis oberts de l’Escola Pompeu Fabra estaran oberts inicialment els dimecres de 16:45 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores. Així mateix, es faran dues activitats dirigides. La primera tindrà lloc el pròxim diumenge 17 de febrer en el qual es farà el taller artístic “Urban Lab” i que, al llarg del matí del diumenge es treballarà la capacitat artística dels infants i joves, introduint-se al món de l’expressió gràfica i tindran el primer contacte amb el grafiti. La següent tindrà lloc el diumenge 17 de març el que es faran els tallers de “Conscienciació ambiental” i que, al llarg del matí del diumenge es treballarà i reflexionarà entorn del medi ambient, el reciclatge, la reutilització, la reducció de residus i la importància de l’entorn que ens envolta. Els i les infants i joves podran realitzar petites creacions a través de materials reciclats i reutilitzats.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email