El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un seguit de mesures temporals extraordinàries davant l’elevat risc d’incendis en algunes zones del país per als propers dies, des de les 00.00 hores del dia 22 d’agost fins a les 00.00 hores del dia 25 d’agost de 2023

Cunit és un dels municipis inclòs en l’aplicació oblogatòria d’aquestes mesures amb la resta de les Regions d’Emergències de Terres de l’Ebre, Girona, Tarragona, Metropolitana Sud i la part sud de la Regió de Lleida, que estan a un nivell de risc d’incendi foestal, determinat pel Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), de 5 sobre 6.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada, des d’ahir al vespre, l’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant l’elevat risc d’incendi forestal i les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya que preveuen que es mantinguin les altes temperatures durant tota la setmana amb un descens acusat de les humitats relatives. Els darrers pics de calor patits durant l’estiu i la sequera acumulada fan que estiguem davant d’una setmana crítica pel que fa al risc d’incendi.

A Cunit, es prohibeix qualsevol activitat humana dins de les zones forestals del municipi, també les caminades. Per aquest motiu la ruta de dijous del Tot Natura a l’Avenc de Sant Antoni es substituirà per un recorregut per la línia de costa, entre Sant Vicenç de Calders i Cunit.

Els controls d’accessos als espais naturals es duen a terme per evitar la presència humana en aquests espais amb dos objectius: d’una banda per reduir el risc que es produeixi una ignició (cal recordar que el 90% dels incendis a Catalunya són d’origen antròpic, és a dir, causats d’una manera o altra per l’activitat humana), i de l’altra, evitar que hi hagi persones en situació vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email