Protecció Civil de la Generalitat activa fase d’ALERTA el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant l’alt risc d’incendi a tot el territori.

Es demana la màxima col·laboració ciutadana davant la intensificació de l’onada de calor generalitzada i l’alt risc d’incendi el cap de setmana

Segons les previsions meteorològiques, demà divendres i durant el cap de setmana s’han d’intensificar les temperatures màximes extremes de manera generalitzada arreu del territori.

Entre els 275 municipis en nivell 3 del Pla Alfa es troba Cunit. El llistat complet entra en vigor dia 15/07/2022 a les 00:00 hores.

Cal recordar la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar. No llençar burilles. És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

Les temperatures mínimes es preveuen també elevades, entre 20 i 25ºC, durant les nits i matinades. A més, la sequera serà accentuada atès que no s’esperen pluges els propers dies i la humitat relativa serà baixa a tots els nivells, menys a la línia de costa on la xafogor
serà important. Hi haurà vent de marinada de component sud a les hores centrals del dia amb ratxes màximes de 40-50 km/h. Aquesta previsió fa que augmenti el risc d’incendi a tot Catalunya.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email