Dijous 27 de febrer es va fer la primera de les aturades convocades pels sindicats que representen els treballadors i treballadores de l ‘Ajuntament de Cunit. El motiu d’aquesta mobilització és recuperar la jornada de 35 hores/setmanals que es feia l’any 2012. L’any 2013, a causa de l’aprovació del Reial Decret-llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, es va imposar a treballadores i treballadors de l’Ajuntament una jornada de 37,5 hores/setmanals, sense increment de sou, que encara es realitzen a dia d’avui. La llei de pressupostos de l’any 2018 preveu la negociació d’una jornada diferent a la de 37,5 hores, la qual cosa fa possible tornar a la jornada de l’any 2012.

Pràcticament tots els serveis municipals van parar entre les 11 i les 11.30 hores i només es van oferir els serveis mínims imprescindibles. Hi ha convocades altres aturades de mitja hora durant les següents setmanes.

Des de la secció Sindical de CCOO declaren que: “Han estat anys de pèrdua de drets i ara que és possible, legalment, tornar a assolir-los el govern  no està per la labor”.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email