El subdelegat del Govern a Tarragona. Joan Sabaté, ha visitat aquest dilluns 4 de març les obres finalitzades de la primera fase de reordenació del front marítim de Cunit. L’han acompanyat l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, el cap del Servei de Costes a Tarragona (Ministeri per a la Transició Ecològica), Antoni Espanya, i diversos regidors i tècnics.

El tram del Passeig marítim remodelat és entre els carrers Francsc Macià i la carrelada de Santa Coloma, davant del càmping Mar de Cunit. La superfície d’actuació ha estat de 20.500 m2. L’obra ha tingut un pressupost de liquidació de 1.310.255,07, finançat perl ministeri per a la Transició Ecològica, al qual s’hi fa afegit una inversió de més de 33.000 euros per arranjar desperfectes causats pels temporals, el novembre l’any passat. Els treballs han estat executats per les empreses EIFFAGE, BOSIR i GICSA.

L’objectiu d’aquest projecte era aconseguir una millor connexió del municipi amb la platja, així com millorar els elements de protecció dels espais medioambientals, com la zona dunar i la fauna.

El regidor d’Urbanisme i Obres de l’Ajuntament de Cunit, Julio Ramon, indica que el departament tècnic d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cunit ja està treballant en altres actuacions previstes com carrils bici o la millora de mobiliari urbà. També està previst eixamplar l’extrem del passeig que toca a Cubelles. Aprofitant la visita del subdelegat del Govern, se li ha explicat també el projecte de l’estació nautica.

Tall de veu del regidor Julio Ramon:

L’alcaldessa, Montserrat Carreras, compta amb què continui la col·laboració amb el Ministeri i es pugui acabar de remodelar tot el Passeig marítim de Cunit.

Tall de veu de l’alcaldessa Montserrat Carreras:

Projecte del govern socialista

A la visita hi han assistit també els regidors socialistes de l’Ajuntament de Cunit. La portaveu del grup, Judith Alberich, ha recordat que els tràmits amb el Govern central ja es van iniciar en la legisltaura 2003/2007, amb el PSC al capdavant. El projecte presentat era una rehabilització de tot el Passeig marítim i que, fins i tot, va ser aprovat i inclòs en els pressupostos generals de l’Estat, l’any 2011, i licitat. Després d’estar aturat, a causa del govern del Partit Popular, l’any 2018 es va reprendre amb la primera fase.

Tall de veu de la portaveu del PSC Judith Alberich:

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email