El ple de l’Ajuntament de Cunit, reunit en sessió ordinària, va aprovar el pressupost de l’exercici de 2019, el passat dijous 24 de gener. La xifra d’aquest exercici és d’uns 22 milions d’euros (la xifra exacta és de 21.918.581 €), equilibrada en ingressos i despeses. . El regidor d’Hisenda Pública va recordar que la tributació ha estat congelada des de l’any 2014, és a dir, que impostos, taxes i preus públics no han estat modificats, excepte petites excepcions, de manera que l’augment obeeix a una bona gestió pressupostària.

Segons paraules de Pedro Ruiz, el pressupost aprovat retorna definitivament la capacitat d’invertir al municipi. Això permetrà destinar a inversions durant l’exercici 2019 gairebé 3,5 milions d’euros i, el més important, l’Ajuntament recupera solvència i la tresoreria suficient per pagar les factures.

Entre les partides que augmenten el pressupost, hi ha el de subvencions a entitats sense ànim de lucre, en educació, joventut i en  gestió de residus.

La partida pressupostada per inversions és d’aproximadament 554.000 euros, xifra que suposa un 2,7 % del pressupost. Des del govern es va admetre que és una xifra insuficient per una població com Cunit, però la voluntat ha estat seguir amb la prioritat d’amortitzar deute municipal. El regidor Pedro Ruíz va recordar també que l’Ajuntament de Cunit segueix  subjecte a mesures de control i cal preveure, encara, el fons de contingència.

Pel que fa a l’oposició, els diferents grups van descriure el nou pressupost com a continuista i poc original respecte als dels últims anys.

El govern municipal, format per CiU, Guanyem Cunit, ERC i ICV va votar a favor, mentre que els grups de l’oposició, PSC, PP, C’s i el regidor no adscrit Àngel Grau, hi van votar en contra.

Podeu recuperar l’àudio del ple a l’arxiu de Ràdio Cunit.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email