El Pavelló Els Joncs de Cunit va acollir de la Concentració de preseleccions de Patinatge Artístic de la Federación Española de Patinaje.

Els 60 patinadors que formen part del grup de preseleccionats 2022 per la Federació Española de Patinage, es van concentrar tot el cap de setmana en el nostre municipi per a fer un intens treball tècnic, físic i de posada a punt dels programes de competició en l’àmbit nacional i internacional.

Com ja va passar el mes de gener, quan es va produir una primera concentració, van participar les categories. Cadet, juvenil, promocional júnior i sènior van entrenar des del divendres 4 de març a la tarda fins al Diumenge 6 de març al migdia.

Tots els patinadors es van sotmetre als tests d’antígens abans d’iniciar els seus entrenaments, amb resultat negatiu de tots ells, amb la finalitat de tenir la màxima seguretat en la concentració.

La preparació física la van coordinar entre el Grup de PF&fisio format per Marta SaaJulia Figueroa i Ester Fornell. La part tècnica va ser a càrrec del Grup de Tècnics de les Pre-Seleccions, Angélica Morales (Skating Skills), Janet Ruiz, Manel Villarroya i Oscar Molins.

També el dissabte a la tarda, la Jutge Internacional, Laia Pastrana va valorar els Programes Curts de tots els patinadors, des del punt de vista tant com Tècnic Especialista com de Jutge valorant l’apartat de Components.

El director del Comitè Nacional, Francisco Jansà que va ser present durant tota la concentració, va lloar la predisposició de Cunit per a acollir aquests Statges de Preseleccions, així com el tracte i servei oferts per Cunit. “Per a nosaltres és com tenir un CAR a la nostra disposició, els millors patinadors i patinadors de tot el territori nacional es concentren a Cunit amb la finalitat de millorar aspectes tècnics que ajudessin a millorar els resultats en les competicions Internacionals.”

Cal assenyalar que els i les participants a la Preselecció, així com el staff tècnics i famílies es van allotjar a l’Hotel Adia, així com remarcar que Cunit compta amb el Club de patinatge Artístic Skating Cunit, que treballa amb joves patinadors i patinadores i compta, entre d’altres amb Pau García, actual campió del món, entre els seus esportistes.

Els joves esportistes de l’artístic Skating Cunit van tenir el privilegi de poder accedir a aquests entrenaments, donat que es realitzaven a porta tancada, però és va fer una excepció amb els més menuts del municipi per tal que poguessin viure l’experiència d’aprendre i veure el treball dels patinadors i patinadores d’alt nivell.

Per part seva, el regidor d’Esports Xavier Lorenzo, declarava” Per a Cunit és un orgull poder acollir aquest tipus d’activitats, primer, ens permet valorar el nostre municipi i les nostres instal·lacions esportives, segon, ens permet generar valor i activar part del sector serveis desestacionalitzant-los, ja que implica ocupació hotelera i despeses en comerços. I tercer, ens permet dinamitzar el teixit esportiu del municipi.”

En aquest sentit, el pròxim 19 de març també es celebrarà a Cunit el Campionat de Tarragona de Grups Xou i Quartets de patinatge artístic, amb l’organització de la Federació Catalana de Patinatge i l’Artístic Skating Cunit.”

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email