Ahir es va tornar a reunir els municipis integrants del Pacte del Penedès Marítim, és a dir, del Baix Penedès: Cunit, Calafell i el Vendrell i del Garraf: Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, i els dos Consells Comarcals (del Baix Penedès i del Garraf) amb presència també de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Arran de l’entrada en vigor dels nous descomptes el passat 1 de setembre a les barreres de la c32 tram sud, el Pacte del Penedès Marítim s’ha reunit avui a Cunit per tractar diferents aspectes relacionats amb aquest nou model de decomptes aplicat pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, el sistema comporta descomptes als turismes del 40% en el tram Castelldefels – Sitges i del 70% en el tram Sitges – el Vendrell, en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge.

Beneficis que van ser ben rebuts, ja que va suposar un canvi de model i es tracta d’un sistema universal que no posa cap topall al número de viatges realitzats. Unes bonificacions que arriben a un major nombre de persones, però que es consideren insuficients perquè el Pacte demanava més descomptes i perquè la recurrència que abans tenia un 60% de descompte ara no el té.

Els alcaldes i alcaldesses i els representants dels Consells Comarcals lamenten que no es bonifica addicionalment als usuaris que realitzen els viatges d’anada i tornada de forma habitual com venia sent fins l’1 de setembre que s’arribava fins al 60% en aquests casos. I en aquesta línia continuaran treballant, premiar la recurrència i aconseguir el 50% al peatge de Vallcarca pel nou sistema universal. A més, també manifesten que demanaran les dades exactes d’aquest nou model per conèixer com afecta a la població segons el tipus de trajecte que realitza així com el volum de trànsit que hi ha hagut en els darrers mesos.

Per això, els municipis proposen una propera trobada amb el departament de Territori per tal d’analitzar i valorar el nou model i la repercussió cap a la ciutadania.

A més, demanaran el compromís amb l’acord del Pacte del Penedès Marítim de les demandes del territori, és a dir, el 100% de bonificació a la barrera de Cubelles, el 50% des del primer viatge a la de Vallcarca i a, més, arribar fins el 60% en aquest peatge per a trajectes habituals.

I també han anunciat que aquestes demandes es formularan en forma de proposta al Parlament de Catalunya per tal que l’executiu català assumeixi aquesta mesura en el Pressupost 2022.

Jaume Casañas, alcalde de Cunit ha manifestat que “som persistents en un àmbit que preocupa molt a la ciutadania. Necessitem solucions a les vies urbanes actuals, els descomptes en el tram sud de la C32 han estat un pas important, però no ha de ser l’únic. Necessitem descongestionar la c31, necessitem que s’incrementi la seguretat de tota la ciutadania dels nostres municipis”.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email