El Ministeri de Sanitat de l’Estat espanyol, amb l’acord de totes les comunitats autònomes, ha anunciat aquest divendres un seguit de mesures i recomanacions que tenen per objectiu minimitzar el risc de contagis i rebrots de la COVID-19. Les mesures, algunes de les quals ja eren vigents en algunes regions, s’hauran d’aplicar ara a tot el territori espanyol. Les mesures principals són les següents:

  • S’adopta el tancament dels establiments d’oci nocturn: discoteques, bars de copes i sales de ball (amb o sense actuacions en directe).
  • Els establiments d’hoteleria i restauració tenen un horari màxim de tancament a la 01 h de la matinada, i a partir de la mitjanit no podran acceptar clientela. El nombre màxim permès de persones per taula és de 10 persones.
  • Amb coordinació amb Salut Pública, es realitzarà proves PCR a tots els nous ingressos a centres sociosanitaris i personal que hi entri nou o torni de vacances. Es limiten les visites a una sola persona per resident. Es limita al màxim les sortides de les persones residents en centres sociosanitaris.
  • En els esdeveniments multitudinaris s’haurà de realitzar una avaluació de risc per part de l’autoritat sanitària, d’acord amb el que preveu el document “Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per la Covid_19 a Espanya” (podeu consultar el document en PDF).
  • El consum d’alcohol a la via pública queda totalment prohibit i s’aplicaran sancions.
  • Es prohibeix fumar, tant tabac com amb dispositius electrònics, en espais a l’aire lliure quan no es pugui mantenir la distància interpersonal mínima de dos metres.

Des del Ministeri de Sanitat també s’ha demanat limitar les trobades socials fora de l’àmbit de convivència i no reunir-se en grups de més de deu persones no convivents.

A Catalunya, aquestes mesures entren en vigor dilluns 17 d’agost de 2020, amb la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. És recomanable seguir les informacions actualitzades que publiquin les fonts oficials.

*Actualització de la notícia: 18 d’agost de 2020

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email