El Búnquer de Cunit ja forma part del patrimoni local i històric en aquest cas. I ja ha començat a rebre les primeres visites guiades, concretament de l’Institut Ernest Lluch i Martin.

El passat 19 de març l’alumnat de segon de Batxillerat de l’Institut Ernest Lluch i Martín va apropar-se al Búnquer de la Guerra Civil. Aquesta sortida prenia sentit, ja que formava part de l’assignatura ‘Història d’Espanya’, tal com explica el seu responsable Ramon Paraíso, en la qual “s’estudien etapes històriques com la II República i l’esclat i el desenvolupament de la Guerra Civil”.

El Búnquer de la Guerra Civil ha estat un projecte que s’ha tirat endavant des de la Regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit i dissenyat pel grup de recerca i innovació ‘Didàctica del patrimoni, Museografia Comprensiva i Noves Tecnologies’ (DIDPATRI).

Aquesta sortida, però, va començar a la Pl. de la Vila on van poder veure la placa commemorativa a les víctimes de la Guerra Civil.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, és ferm defensor d’aquestes visites “el Búnquer és el nou element que ja forma part del paisatge de Cunit, però va molt més enllà, és una recreació històrica que ens permet aprofundir en els successos durant el conflicte civil alhora que també ens permet que les actuals i futures generacions puguin conèixer l’empremta de la història al nostre municipi”. Casañas també explica que “seguirem acollint les visites guiades que els centres educatius considerin, aportant i compartint”.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email