El pròxim dijous 2 de març entra en vigor la gratuïtat de l’autopista c32, el tram entre Cubelles i El Vendrell. La bonificació serà per a viatges recurrents, és a dir trajectes d’anada i tornada que es facin en 24 hores.

El departament de Territori de la Generalitat posa en marxa, a partir del 2 de març, la gratuïtat del peatge de l’autopista C-32 en el tram comprés entre el Vendrell i Cubelles. Tal i com s’havia explicat, aquest descompte del 100% s’aplicarà en viatges recurrents, és a dir trajectes d’anada i tornada que es facin en el termini de 24 hores.

S’hi podran acollir tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. La gratuïtat s’aplicarà tots els dies de l’any. Els beneficiaris seran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (El Vendrell) i l’enllaç 13 (Cubelles accés), accedeixin des del Vendrell Calafell o Cunit-Cubelles.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació gratuïta Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Segons Territori, l’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris. La Generalitat calcula que l’autopista atraurà 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, uns 5.000 vehicles.

També a partir del 2 de març, el descompte al peatge de Vallcarca serà del 50% (fins ara era del 40%). En aquest cas, la bonificació serà per a turismes, furgons i furgonetes, de dilluns a divendres no festius, i també en viatges recurrents. La forma d’acollir-s’hi és la mateixa.

El Penedès Marítim reclama la gratuïtat de tota la C-32

Les institucions i els agents econòmics i socials del Penedès Marítim havien celebrat aquesta mesura perquè era un avantatge en relació a la situació anterior i un pas més en la direcció d’aconseguir la supressió del peatge. Tanmateix l’augment de l’IPC implantat el passat 1 de gener, ha fet virar la situació.

L’alcalde de Cunit Jaume Casañas ha insistit en el fet que tot i que ja han passat 2 mesos d’aquest 2023, celebrem l’entrada en vigor de les bonificacions, tanmateix seguim reclamant la gratuïtat total per recurrència de la C32 perquè la C31 sigui una travessia urbana”.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email