La Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit s’afegeix a la commemoració de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

El divendres 8 de febrer, a les 10.00 h., la Biblioteca ofereix la xerrada El secreto del Dr. Barry a càrrec de Maite Salagaray Garcia, investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Una xerrada organitzada per l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona amb la col·laboració del Servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, dins del Cicle Dones i ciència.

L’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona té com objectiu aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència de les dones i les nenes, i la igualtat de gènere.

El Dr. James Barry es va fer famós per ser el primer cirurgià britànic que va aconseguir realitzar una cesària. Un prodigi d’estudiant que amb tan sols 14 anys va ingresar a l’escola de medicina de la Universitat d’Edimburg i es va convertir en cirurgià de l’exèrcit abans de complir els 20 anys. El seu tractament radical per la lepra i les malalties tropicals va transformar els hospitals en els quals es tractaven aquestes malalties. Va arribar a ser Inspector General d’Hospitals Militars. Malgrat tots els seus èxits, potser el més gran, no es va saber fins al dia de la seva mort.

Una xerrada adreçada al jovent.

A la Biblioteca hi podreu trobar una selecció bibliogràfica de documents per donar visibilitat i difondre el treball de les nostres investigadores.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email