Les mesures aprovades pel Procicat entraran en vigor diumenge 9 de maig, quan decaigui l’estat d’alarma, i s’aplicaran durant quinze dies.

També decaurà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya, però sí que es mantenen les  mesures de protecció bàsiques a l’espai públic, com l’ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat d’1,5 metres. També els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars.

El Procicat també manté el màxim de sis persones per a trobades i reunions, sense limitació de bombolles de convivència, i l’aforament del 50% als llocs de culte, dues mesures que afecten drets fonamentals i que ja rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest mateix divendres.

Discoteques i sales de festes continuen tancades. La restauració ha de tancar a partir de les onze de la nit.

Les taules hauran d’estar separades dos metres i podran ser d’un màxim de quatre persones o la bombolla de convivència. L’aforament es manté del 30% a l’interior i del 100% a l’exterior. Encara no es pot servir a la barra.

L’aforament es manté en el 50% tant en les activitats culturals com en les esportives (inclòs el públic a les grades). També en biblioteques, museus i galeries d’art.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email