El pla de desescalada presentat aquest dijous pel govern de la Generalitat es començarà a aplicar dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies. El pla té 4 trams progressius que, en funció de l’evolució de la pandèmia, s’anirà avançant, prorrogant o revisant en base als paràmetres sanitaris de cada moment.

El toc de queda es manté en els quatre graus d’obertura de les 10 de la nit a les 6 del matí.

TRAM 1

  • Es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns.
  • Les reunions i trobades socials poden ser de sis persones màxim d’una mateixa bombolla de convivència habitual.

Bars i restaurants: Poden obrir de 6 del matí a les 6 de la tarda. I de les 6 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit només per servir sopars. Les taules han de respectar una distància mínima de 2 metres entre taules, amb 4 comensals per taula excepte que es tracti de grups bombolla. Els interiors han de complir un 30% de l’aforament amb una bona ventilació natural o forçada, mentre que les terrasses no en tenen limitació d’aforament..

El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

Comerços i centres comercials: El petit comerç de menys de 800 metres quadrats i mercats ambulants poden obrir amb un 30% de l’aforament. Els més grans hauran de limitar la superfície als 800 metres quadrats i aplicar l’aforament màxim.

Es mantindran tancats els centres comercials, excepte les seves botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d’alimentació que es trobin a dins, els equipaments culturals, i els locals comercials que tinguin accés directe des de la via pública.

Poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper, com perruqueries i centres d’estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Activitats culturals i recreatives: Es mantenen oberts els museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament, i els parcs infantils fins a les 8 del vespre. Poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones.

Continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, i no es poden celebrar actes de festa major.

Educació: A les universitats es faran les classes teòriques virtualment excepte les pràctiques que hagin de ser presencials. Al batxillerat i cicles formatius, es redueix l’activitat presencial. Les escoles i instituts estaran oberts amb presencialitat plena.

Activitats extraescolars: es permeten les que es facin dintre dels grups estables i organitzades per centres escolars. I les activitats esportives no competitives a l’aire lliure organitzades pel centre escolar, els ensenyaments de règim especial no reglat, amb un màxim de 6 alumnes.

Esport: S’obren les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.

Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia sense vestidors (excepte en el cas de l’ús de piscines) Es mantenen suspeses les competicions.

Es pot fer activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns.

Actes religiosos i cerimònies civils: Es poden celebrar amb un 30% d’aforament.

A les empreses es recomana el teletreball excepte quan no sigui possible, que caldrà un justificant. No es poden fer congressos, convencions, fires o actes similars

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on print
Imprimir
Share on email
Email