El pla de desescalada presentat aquest dijous pel govern de la Generalitat es començarà a aplicar dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies. El pla té 4 trams progressius que, en funció de l’evolució de la pandèmia, s’anirà avançant, prorrogant o revisant en base als paràmetres sanitaris de cada moment.

El toc de queda es manté en els quatre graus d’obertura de les 10 de la nit a les 6 del matí.

TRAM 1

  • Es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns.
  • Les reunions i trobades socials poden ser de sis persones màxim d’una mateixa bombolla de convivència habitual.

Bars i restaurants: Poden obrir de 6 del matí a les 6 de la tarda. I de les 6 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit només per servir sopars. Les taules han de respectar una distància mínima de 2 metres entre taules, amb 4 comensals per taula excepte que es tracti de grups bombolla. Els interiors han de complir un 30% de l’aforament amb una bona ventilació natural o forçada, mentre que les terrasses no en tenen limitació d’aforament..

El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

Comerços i centres comercials: El petit comerç de menys de 800 metres quadrats i mercats ambulants poden obrir amb un 30% de l’aforament. Els més grans hauran de limitar la superfície als 800 metres quadrats i aplicar l’aforament màxim.

Es mantindran tancats els centres comercials, excepte les seves botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d’alimentació que es trobin a dins, els equipaments culturals, i els locals comercials que tinguin accés directe des de la via pública.

Poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper, com perruqueries i centres d’estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Activitats culturals i recreatives: Es mantenen oberts els museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament, i els parcs infantils fins a les 8 del vespre. Poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones.

Continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, i no es poden celebrar actes de festa major.

Educació: A les universitats es faran les classes teòriques virtualment excepte les pràctiques que hagin de ser presencials. Al batxillerat i cicles formatius, es redueix l’activitat presencial. Les escoles i instituts estaran oberts amb presencialitat plena.

Activitats extraescolars: es permeten les que es facin dintre dels grups estables i organitzades per centres escolars. I les activitats esportives no competitives a l’aire lliure organitzades pel centre escolar, els ensenyaments de règim especial no reglat, amb un màxim de 6 alumnes.

Esport: S’obren les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.

Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia sense vestidors (excepte en el cas de l’ús de piscines) Es mantenen suspeses les competicions.

Es pot fer activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns.

Actes religiosos i cerimònies civils: Es poden celebrar amb un 30% d’aforament.

A les empreses es recomana el teletreball excepte quan no sigui possible, que caldrà un justificant. No es poden fer congressos, convencions, fires o actes similars

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email