L’Ajuntament de Cunit va conmemorar ahir, 28 de juny, el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, amb la pintada simbólica d’un banc de l’Avinguda Barcelona amb els colors de l’arc de Sant Martí, per reivindicar els drets i llibertats de les persones LGTBI:

Aquest dia es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. A ningú se li escapa, per exemple, les notícies aparegudes recentment sobre l’extermini LGTBI que s’està produint a Txetxènia, amb un centenar de persones desaparegudes i l’aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en diferents municipis catalans.

Per això és necessari treballar per erradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere.

És voluntat i compromís de l’Ajuntament de Cunit treballar per als drets de les persones LGTBI del municipi, amb orgull i apoderant a les persones a estimar i ser com vulguin.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email