L’Ajuntament de Cunit va conmemorar ahir, 28 de juny, el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, amb la pintada simbólica d’un banc de l’Avinguda Barcelona amb els colors de l’arc de Sant Martí, per reivindicar els drets i llibertats de les persones LGTBI:

Aquest dia es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. A ningú se li escapa, per exemple, les notícies aparegudes recentment sobre l’extermini LGTBI que s’està produint a Txetxènia, amb un centenar de persones desaparegudes i l’aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en diferents municipis catalans.

Per això és necessari treballar per erradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere.

És voluntat i compromís de l’Ajuntament de Cunit treballar per als drets de les persones LGTBI del municipi, amb orgull i apoderant a les persones a estimar i ser com vulguin.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on print
Imprimir
Share on email
Email