L’Ajuntament de Cunit ha començat a posar fil a l’agulla per a combatre l’ocupació il·legal d’habitatges al municipi. El Consistori ha començat a treballar en un Pla d’actuacions en diferents aspectes que pretén reduir aquest tipus de situacions.

Les actuacions es centraran en els casos que no estiguin dins del circuit de Serveis Socials i ens els que es detecti que la ocupació no és conseqüència d’una necessitat.

D’entrada es planteja anul·lar les connexions il·legals al servei municipal de subministrament d’aigua. Aquesta serà una de les diverses mesures que té clares el govern cunitenc.

L’alcaldessa, Dolors Carreras, afirma que “no podem transmetre a la societat, ni a les generacions futures, que aquest tipus de situacions entren dins de la normalitat. Ens estem plantejant ampliar els serveis d’ajudes socials a famílies que realment tinguin dificultats”. L’alcaldessa avança que es tractarà directament amb les entitats bancàries la seva situació respecte al parc de vivendes de les que són propietaris i que provenen d’embargaments: “aviat ens reunirem amb entitats bancàries per conèixer l’abast de les seves borses d’habitatges dels quals ara en són propietaris i estudiar altres vies d’actuació“.

El govern cunitenc confia en que amb la posada en marxa del Pla també es minimitzaran altres tipus de situacions incíviques, de seguretat ciuadana i de salubritat tant dins com fora dels habitatges ocupats.

L’Ajuntament de Cunit ha començat per a publicar els consells als propietaris d’habitatges en cas d’ocupació il·legal. El primer pas urgent és trucar al 112 i fer la denúncia a la Policia Local o Mossos d’Esquadra.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email