Cunit compta amb un carrer anomenat Carrerada de Santa Coloma, nom que rep la via ancestral de transhumància que, des del Pirineu, empraven a l’hivern els grans ramats en recerca de les pastures de les terres baixes a resguard de la neu i del fred.

Santa Coloma de Queralt era el punt on convergien algunes d’aquestes velles rutes, procedents de diferents llocs del país, quan ja encaraven plegades el camí vers el Pirineu. Una d’aquestes vies acabava – o començava – a Cunit i la tradició ha mantingut el testimoni a través de molts segles.

Des de la Regidoria de Turisme i Patrimoni de Cunit s’està treballant en la recuperació i difusió d’aquesta ruta de transhumància que posa en valor els recursos naturals, agrícoles, culturals i paisatgístic del territori que travessa.

Arran d’aquesta senyalització, municipis al pas de la mateixa Ruta com Torrelles de Foix, L’Arboç i Sant Jaume dels Domenys estan interessats en sumar-se a aquesta iniciativa.

Per a donar a conèixer aquesta ruta s’ha col·locat un cartell al km 0 al passeig marítim amb carrerada Santa Coloma on s’explica i es pot veure el recorregut de la ruta.

També podeu trobar el desplegable del plànol amb la informació de la ruta en 4 idiomes a l’oficina de turisme.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email