El canvi de model en la recollida de residus domiciliaris està en funcionament a Cunit des de fa un mes, amb el sistema Porta a Porta, en alguns sectors del municipi. La primera setmana ja es va notar el canvi a millor, amb dades positives pel que fa a la separació de fraccions.

L’ajuntament de Cunit ha fet una valoració d’aquests primers 30 dies per tal de valorar com ha funcionat el sistema. Tal com es pot veure a la gràfica, durant aquest primer mes, s’ha portat a la incineradora 283,98 tones de rebuig, un 32,20% menys que el mes de febrer quan van dur 418,8 tones i un 38,3% menys que el mateix mes de l’any passat, quan es van dur 460 tones.

L’increment en la recollida selectiva també és una dada notòria en aquest primer mes del nou servei,

Paral·lelament, han augmentat un 68,3% les tones de la fracció orgànica, un 41% la fracció d’envasos i un 22,16% la fracció de paper i cartó.

L’any passat l’Ajuntament va pagar 900.000 euros d’incineradora, un import que amb la nova llei europea es carrega directament a la taxa de la brossa i que augmenta any rere any degut a l’encariment del preu de la tona.

Els serveis tècnics municipals apunten que de mantenir aquesta reducció s’estalviaria uns 250.000 euros aquest any.

Dolors Carreras, Alcaldessa de Cunit, destaca que “els nombres d’aquest primer mes són molt positius tenint en compte que encara estem en la fase d’implantació del nou model de recollida, ens acosten una mica més a les exigències europees i a tenir un Cunit més Sostenible ambientalment i econòmicament”.

La regidoria de Medi Ambient, també ha recollit i continua recollint suggeriments de veïns i estudiant conjuntament amb l’empresa PreZero casos concrets.

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email