Fa un mes van començar les obres d’urbanització del Pla Parcial Sud2 del municipi, concretament el comprès entre l’Av Barcelona (C31) i l’Av Sitges a tocar del Centre d’Atenció Primària i de l’escola Pompeu Fabra.

El projecte contempla com a actuació destacada la recuperació d’una bassa de laminació que recollirà el conjunt d’aigües pluvials creant les zones humides que en temps de pluja apareixien en aquest mateix indret. Aquesta va ser una de les modificacions que l’actual equip de govern va plantejar de cara a l’aprovació del Pla Parcial l’any 2020.

Dolors Carreras, l’alcaldessa de Cunit i Jaume Casañas, regidor d’Urbanisme, coincideixen en remarcar que “Era prioritari prioritzar l’aspecte ambiental d’aquest sector singular al municipi, ja que històricament ha estat sempre un espai d’aiguamolls. A més, li volem donar un valor pedagògic perquè les generacions que pugen i tothom qui estigui interessat conegui quin era l’ecosistema d’aquesta zona”. Per això, el projecte incorpora un Centre interpretatiu d’aquests tipus d’espais.

La inversió del conjunt de la urbanització ascendeix a prop de 4 milions d’euros que sufraga íntegrament la promotora.

El sector, previst eminentment per generar activitat econòmica, no es troba afectat pel Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles que en la seva aprovació inicial va proposar el manteniment d’aquest àmbit a l’estar alineat amb els seus objectius de generar llocs de treball en municipis deficitaris en aquest aspecte. Entre d’altres es preveu la construcció d’una superfície comercial, que es troba a tràmit, i un hotel.
L’Ajuntament disposarà dins de l’àmbit d’una finca destinada a la promoció d’habitatges de protecció pública de lloguer.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email