Amb la temporada estival iniciada, l’Ajuntament de Cunit ha volgut limitar alguns dels usos a les platges, per aquesta temporada de bany, amb la finalitat de garantir la seguretat dels ciutadans i visitants i evitar la propagació dels possibles contagis.

A més, existeix la necessitar de garantir i optimitzar l’actuació del servei de salvament i socorrisme de les platges de Cunit, per donar millors respostes d’actuació en cas d’emergències, sense perjudici de la obligació dels usuaris del seguiment de les indicacions sanitàries.

Concretament, està prohibida la utilització de taules i elements anàlegs de qualsevol tipus. La utilització de cadires, gandules i ombrel·les, s’adequarà a les seves finalitats de gaudi de la zona de platges, i a les condicions generals d’ús regulades en la Ordenança d’ús, seguretat i conservació de les platges de Cunit.
Tampoc està permesa la instal·lació d’ombrel·les i qualsevol altre sistema ’ombratge que comporti una ocupació intensiva de l’espai públic, afavorint l’incompliment de les mesures de distància física interpersonal de seguretat.
També es limita l’accés d’embarcacions a motor als canals d’entrada i sortida d’embarcacions, fora de l’horari comprès entre les 11 del matí i les 18 hores. Aquesta limitació no serà d’aplicació a les embarcacions oficials o medis que s’utilitzin per la realització dels serveis de neteja de residus flotants, vigilància, salvament o socorrisme.

Xavier Lorenzo, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “continuem establint mesures que afavoreixin la convivència a les nostres platges, com a escenaris principals per gaudir de l’estiu al nostre municipi. I no només la convivència, sinó també que vetllin per a evitar possibles contagis, prioritzant la salut. Cal respectar les normatives i les mesures de prevenció pel bé de tots i totes”.

Aquesta nova realitat planteja reptes pels ajuntaments com a administració més propera a la ciutadania per tal de vetllar pel compliment de les mesures sanitàries vigents per tal d’evitar la propagació de la pandèmia entre la
població, representades per la Resolució STL/1429/2020, de 18 de juny, pel qual s’adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-19.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email