• S’allargarà durant tot el mes de febrer i 15 restaurants oferiran el seu menú amb xató. Els preus van dels 14,50 als 23 €
  • El 24 de febrer se celebrarà la 18a Xatonada Popular de Cubelles

S’ha presentat la quarta edició del Mes del Xató, que se celebra durant el febrer als municipis del Penedès Marítim. Enguany hi participen 5 restaurants de Cunit i 10 de Cubelles, la majoria dels quals ja ho han fet en les edicions anteriors. Tots els establiments presenten un menú de la seva elecció, que inclou una versió pròpia del xató. La presentació del Mes del Xató de 2019 s’ha fet al restaurant El Asador de Cunit, establiment que en el l’edició de l’any passat va rebre el reconeixement de Millor Xató de Cunit. Ha anat a càrrec de Jaume Casañas i Raül Mudarra, regidors de Turisme de Cunit i Cubelles, respectivament, i dels propietaris del restaurant argentí.

La promoció gastronòmica del Mes del xató al Penedès Marítim ofereix 15 possibilitats de menú de xató, cadascun d’ells a un preu assequible, d’entre 14,50 i 23 euros. Per cada degustació es rebrà una entrada gratuïta per l’exposició permanent del Pallasso Charlie Rivel de Cubelles. A més, acreditant a les oficines de turisme de Cubelles o Cunit que s’han degustat els menús de dos restaurants diferents, es podrà participar a un sorteig d’un sopar per a dues persones.

Segons dades de les edicions anteriors, durant el Mes del Xató se serveixen una mitjana de 1.500 menús entre tots els restaurants participants. En aquest sentit, el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, destaca la gran oportunitat de promoció econòmica i comercial per als establiments, especialment en una època de l’any en què l’afluència turística no és tan potent. També posar valor en el plat típic local, que transporta als orígens agrícoles i pagesos del territori.

Els restaurants de Cunit que hi participen, a més de El Asador de Cunit (av. de Barcelona, 147), són el Ronsito (pg. Marítim, 7), el restaurant Travesas-Casa Carmiña (pg. Marítim, 5), l’Hotel Adia (av. de Tarragona, 2) i la Masia Can Nicolau-Rodaví (av. de Can Nicolau, 47). Pel que a fa Cubelles, hi participen El Peixet (pg. Marítim, 18), La Salseta (c. Major, 8), El Racó d’en Pinilla (c. de la Creu, 6), el Gourmet de la Leña (c. de Víctor Balaguer, 18), Cal Tala (pg. de la Marina de Cubelles), l’Hostal del Foix (av. de Catalunya, 14-16), La Llar d’en Katxi (pg. de la Marina, 27), l’Armengol (c. d’Àngel Guimerà, 6-8), TMC-The Mar Cristina (pg. de la Mar Mediterrània, 2, local 9) i La Flamita (pg. de la Marina de Cubelles, 15, local 4).

Paral·lelament, el diumenge 24 de febrer tindrà lloc la tradicional Xatonada Popular de Cubelles, que enguany celebra la 18a edició. Entre els actes d’aquest certamen s’hi farà  el Concurs de Mestres Xatonaires, tant infantil com adult, mercat de productes de la terrra, degustacions i tastos i visites guiades.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email