Després dels dos primers mesos de funcionament del sistema porta a porta en una part del nostre municipi, es pot fer una valoració inicial que determina que Cunit està en el bon camí per aconseguir arribar als obejctius i directrius de la Unió Europea.

Aquest nou sistema de recollida de residus, situa Cunit molt a prop de complir amb els objectius marcats per la Unió Europea per a l’any 2025, que estableixen un 55% de separació dels residus.

Durant aquest període inicial de dos mesos, el nostre municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023. Aquesta elevada taxa de separació dels residus col·loca a Cunit en una posició privilegiada per assolir i, si es manté, superar els objectius europeus fixats per a l’any vinent.

Les xifres en aquets dos primers mesos de funcionament del sistema porta a porta (en alguns sectors), s’han recollit un total de 1.517,65 tones de residus, dels quals 934,87 tones s’han separat correctament. És important destacar l’augment significatiu en la recollida de matèria orgànica, un dels àmbits en què el nostre municipi tenia més marge de millora. La correcta separació d’aquest tipus de residus té un impacte positiu tant en el medi ambient com en les arques municipals.

Els tècnics municipals continuen treballant en la implantació del nou contracte de recollida de residus. A més, estan visitant diverses comunitats de veïns per resoldre casos particulars i assegurar que tot el procés es desenvolupi de manera eficient i sense contratemps.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email