El pròxim 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Per aquest motiu i com cada any, l’ajuntament de Cunit du a terme la campanya “Cunit diu no a la violència de gènere”, amb un conjunt d’accions de sensibilització i prevenció.

A causa de la situació que vivim derivada de la COVID-19, enguany no es farà cap acte institucional ni cap activitat que impliqui la concentració de persones i seran principalment accions a les xarxes socials.

La campanya s’inicia avui, 18 de novembre i s’entendrà fins al 4 de desembre. Des d’avui, a tots els equipaments municipals hi ha pancartes amb el lema “Cunit diu no a la violència de gènere” i a Ràdio Cunit podeu escoltar música reivindicativa contra la violència masclista.

A partir d’avui també i fins al 4 de desembre, us podeu adherir a la campanya “Connecta’t al fil violeta Challenge”, una iniciativa de l’associació Dona Cançó a la qual ens sumem. El fil violeta que cura cicatrius, que arregla una roba trencada i una ànima descosida, que construeix una xarxa de seguretat, de protecció, és una xarxa per a recollir el sembrat, un fil que quan es trenca, es reconstrueix i pots tornar a ell quan el necessites, un fil que ens crida a seguir la seva sinergia, un fil que teixeix somnis col·lectius, el fil que ho connecta tot. Per això, convoquem a totes les dones, grans i petites a unir-se a aquest moviment, a què des de ja i durant la setmana del 25 de Novembre vestim les xarxes socials amb el nostre fil violeta. Podeu unir-vos al Challenge compartint una foto o vídeo amb un fil violeta, utilitzant les etiquetes: #cunitdiunoalaviolenciadegenere #FilVioletaChallenge o #HiloVioletaChallenge.

A més a més, a partir del 23 de novembre, tots els equipaments municipals disposaran de mascaretes liles d’un sòl ús per repartir a la ciutadania, per tal que el dia 25 de novembre, tothom porti una mascareta de color lila.

El dia 25, a la web de l’ajuntament de Cunit i a totes les xarxes socials dels equipaments municipals, podreu sentir la lectura del manifest contra la violència masclista, en la qual han col·laborat diverses persones del municipi. També penjarem l’exposició virtual “25N” per donar a conèixer què es commemora aquest dia i la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila durant tot el vespre i la nit.

A més a més, s’ha previst fer una campanya de difusió del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que presta servei a Cunit, per tal de donar-lo a conèixer, amb cartelleria a equipaments i comerços de la vila.

A la Biblioteca de Cunit, podreu trobar una selecció bibliogràfica específica durant tota setmana i en alguns centres educatius es duran a terme activitats de prevenció per al seu alumnat.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email