Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

L’Ajuntament de Cunit s’adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Durant tota la setmana, la façana de l’ajuntament de Cunit lliurà una pacarta contra la LGTBIfòbia i el respecte a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

També, la Regidoria d’Igualtat i el Teatre Municipal de Cunit presenten l’obra de teatre TRANSBORD que es durà a terme el dissabte 21 de maig, a les 19 hores. Les entrades es poden comprar de dilluns a divendres a la tarda al Casal Municipal (C/ Sant Joan, 2) i tenen un preu de 10€.

TRANSBORD ens explica la història del Pol, un jove trans, que visita el despatx d’una psiquiatra de la seguretat social perquè li diagnostiquin
disfòria de gènere. Ho necessita per a poder canviar la seva identitat de gènere davant les institucions de l’estat i de la societat on viu, que encara el veu i el tracta, de vegades, com una dona. Al llarg de l’hora que dura la sessió, el Pol no només s’enfronta a l’hipocresia d’una societat suposadament
avançada i igualitària, sinó que també dialoga amb alguns dels seus fantasmes i els seus millors records.

I el mateix dia 17 de maig, es durà a terme el teatre-fòrum “LGBT i què”, sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere, adreçat a alumnat de l’INS Ernest Lluch. L’obra planteja la història d’una adolescent trans que ens planteja les situacions de conflicte que viu tant en l’àmbit de les seves relacions afectives com familiars.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email