El dissabte 14 de maig els carrers del nucli antic acolliran la primera edició de la Fira Km 0. Aquesta denominació és utilitzada per a referir-se a un tipus de producte elaborat o produït a menys de 100km respecte on és venut, tant alimentari com no alimentari.

La denominació Km0 es basa en 3 grans eixos:

Primer, la conscienciació que l’agricultura i ramaderia tradicionals tenen molt a dir en la lluita per millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic.

El segon gran eix és el suport als productors locals o del territori.

El tercer gran eix són els consumidors. El projecte recull els canvis en les preferències d’uns consumidors finals cada cop més conscienciats i informats sobre les característiques de nutrició i seguretat alimentària i que busquen conèixer l’origen dels productes i dels mètodes de producció. D’aquesta manera el valor del producte no és només funció del seu preu sinó també del significat que els consumidors li reconeixen.

Beatriz Luque, regidora de Turisme i de Comerç ha explicat que “per primer cop celebrem una Fira amb aquesta temàtica adreçada a promocionar els productes de proximitat. Una novetat que esperem que tingui molt bona acollida i que hem organitzat pensant en tota la família”.

Hi haurà una sèrie d’activitats programades per a tot el dia amb especial atenció al concert del grup infantil “El Pot Petit”:

10h. Inici de la fira amb parades d’artesans ubicades pels diferents carrers del nucli antic fins a les 21h. També es disposarà de mostra d’oficis i tallers infantils de treballs manuals en diverses parades de la fira.

11h –14h. Circuit de trenet a la Pl. Santiago Rusiñol i jocs infantils a C/ Puig i Cadafalch.

11.30h – 13h. Cercavila itinerant

12h. Tasts i maridatge a la sala d’exposicions del Casal Municipal realitzat per Terra i Taula (productors i elaboradors del Baix Penedès). Preu 5€. Reserva a turisme@cunit.cat

12h – 17h. Espai gastronòmic amb elaboradors locals i del territori a la Plaça del Casal amb zona de taules i cadires.

13h – 14.30h. Concert acústic a càrrec d’Andres Redondo a la zona de l’espai gastronòmic

17 – 20h. Circuit de trenet a la Pl. Santiago Rusiñol i jocs infantils a C/ Puig i Cadafalch.

19h. Actuació musical del grup “El Pot Petit” a la Plaça del Casal. Gratuït.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email