L’activitat, que és oberta a tothom, tindrà lloc el pròxim 18 d’abril a partir de les 20 h al pavelló del CEIP Pompeu Fabra i pretén valorar la convivència, el civisme i el diàleg intercultural.

L’Associació Azahara, amb el suport de l’Ajuntament de Cunit, celebrarà el primer iftar comunitari de ramadà el pròxim 18 d’abril a partir de les 20 h al pavelló del CEIP Pompeu Fabra. Per a l’organització d’aquesta activitat es comptarà amb la participació d’una Comissió de joves i dones del mateix municipi que formen part de l’organització.

També, s’hi sumarà un grup voluntari d’alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Ernest Lluch i Martí. Amb aquesta iniciativa es pretén aprofitar la celebració d’una festivitat molt rellevant amb una alta connotació comunitària per crear un espai on reforçar la coneixença, la trobada
i la cohesió. És una proposta oberta a la participació de totes les persones més enllà de la seva creença o vinculació cultural, a través de la qual potenciar l’esperit comunitari on encontrar-se amb persones i comunitats diverses enfortint llaços entre la ciutadania  general des de la festivitat. L’iftar que se celebrarà el 18 d’abril reunirà prop d’un centenar de persones amb diversitat de creences, cultures i procedències, i estarà dotat d’un alt component simbòlic, ja que correspondrà a un dels darrers dies del mes de Ramadà del 2023.

L’activitat forma part dels projectes per a la millora de la convivència i el civisme de Cunit que l’Associació Azahara promou amb la col·laboració del consistori, que ja va començar a desenvolupar les primeres accions l’any passat amb la Fira de les cultures i la diversitat
de Cunit.

L’iftar correspon amb el trencament del dejuni diürn que realitzen una bona part de les persones musulmanes arreu del món durant el Ramadà (novè mes del calendari islàmic). Al llarg d’aquest mes, cada dia després de l’oració els musulmans i musulmanes solen reunir-se amb familiars i amics per compartir la taula en companyia després del dejú dut a terme durant les hores de sol. Amb aquesta primera acció es busca promoure el diàleg i l’intercanvi d’experiències.

Cal inscripció prèvia a través de la pàgina web www.azahara.org

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email