Ahir al matí es va celebrar a l’Ajuntament de Cunit una sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat amb els principals responsables dels cossos de seguretat que tenen presència al municipi i presidida per l’alcalde del municipi Jaume Casañas, acompanyat per la primera tinent d’alcalde Dolors Carreras i pel regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil Xavier Lorenzo.

La Junta Local de Seguretat de Cunit ha tractat assumptes d’interès municipal i ha posat damunt la taula les actuacions portades a terme des dels diferents cossos de seguretat: Policia Local i Protecció Civil de Cunit, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

La Junta Local de Seguretat ha posat en valor la cooperació i la bona coordinació existent entre els cossos cadascú des de les seves competències. Continua la preocupació per la ocupació il·legal, contra la qual es continuaran realitzant accions per combatre’l. S’ha posat damunt la taula també les actuacions pel que fa a les investigacions de plantacions de marihuana.

La Policia Local de Cunit ha aportat dades com l’increment de delictes contra el patrimoni, bàsicament en segona residència, i Mossos d’Esquadra ha comunicat un augment de les estafes per internet. En aquest sentit, la Policia Local ha estat realitzant unes xerrades obertes a la població amb consells preventius en aquests àmbits. En el darrer any no hi ha hagut a Cunit agressions sexuals (l’Ajuntament de Cunit ha promogut la creació d’un Protocol d’actuació davant les violències sexuals als espais d’oci de Cunit i la presència de Punts Liles en determinats esdeveniments). Una de les dades destacades també dels darrers mesos és la baixada dels delictes contra les persones a la via pública.

A la Junta Local de Seguretat es va donar compte de la creació i funcionament de les noves Unitats de Policia Verda i de Drons de la Policia Local de Cunit. I per part de Protecció Civil, les 1.145 actuacions de l’estiu 2021 en la temporada de platges, destacant els 6 anys en els quals no s’ha lamentat cap mort a les platges del municipi. També s’ha destacat la iniciativa d’oferir la possibilitat a persones grans i a famílies amb infants d’identificar-los amb unes polseres mentre gaudeixen de la platja, facilitant la seva localització en cas de desorientació. L’estiu de 2021 van ser 86 persones usuàries.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email