L’objectiu és que la C-32 esdevingui la ronda del Penedès Marítim i que la C-31 es converteixi en una travessia urbana entre Cubelles i Calafell.

L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas i l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, s’han reunit aquest dimarts al pont sobre la C-32, davant de Mas Peirot, amb un objectiu comú: demanar la gratuïtat del peatge en direcció a Barcelona. D’aquesta manera es garantirà que els conductors entre aquests municipis tenen les mateixes condicions tant si es dirigeixen direcció Tarragona com Barcelona.

Jaume Casañas explica que “demanem al Govern que, de la mateixa manera que ha alliberat el tram entre Cubelles i El Vendrell, també ho faci entre Cubelles i Vilanova i la Geltrú i Sitges”.

 Casañas remarca que “cal tenir present que pels nostres pobles passen 25.000 cotxes diaris i no pot ser que ho facin pel mig dels municipis per temes de seguretat, contaminació i, sobretot, perquè com a ciutadans del Penedès Marítim ens mereixem una mobilitat segura, ràpida i gratuïta com la resta del país”. 

 Segons Casañas, “volem que la C32 sigui la ronda del Penedès Marítim i no només la del Baix Penedès. No pot ser que la solució que s’ha trobat per Cunit i Calafell no s’apliqui a Cubelles, que també hi té dret”.

Per a Rosa Fonoll “la gratuïtat de Cubelles cap a Tarragona no soluciona l’alt volum de vehicles que passen per la nostra travessia urbana, sinó tot el contrari. Agreuja la situació incrementant considerablement el trànsit al municipi”.

L’alcaldessa assegura que “som una de les comarques que menys rep de la Generalitat i hem reivindicat que no ens donen el que tocaria per ciutadania, ja que després de la pandèmia són moltes les persones que han vingut a viure a la zona i, per tant, s’ha augmentat notablement el volum de cotxes al municipi”.

Aquest era una compromís de la Generalitat de Catalunya que els consistoris reclamen que es materialitzi. L’objectiu és que aquesta solució vagi acompanyada de la cessió de la C-31 per poder fer una travessia urbana entre Cubelles i Calafell.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email