L’Església Sant Cristòfol de Cunit ha estat sotmesa a un exhaustiu estudi digital sobre la seva història i arquitectura. Aquesta iniciativa, liderada per experts en patrimoni cultural i tecnologia, ha permès explorar i documentar amb precisió cada detall de l’edifici, proporcionant una visió inèdita de la seva importància cultural i històrica.

Aquesta iniciativa s’emmarca en un projecte per aixecar en 3D l’edifici, tant la nau principal com l’ermita original de la qual es conserven els absis romànics, com a mostra d’arquitectura romànica al Penedès.

Segons explica Joan Solé, regidor de Patrimoni i Història Local, “l’objectiu que tenim és posar en valor el patrimoni local ii la nostra riquesa històrica obtenir la màxima informació d’aquest element tan important en l’àmbit arquitectònic”.

A més, des de la regidoria també s’apunta que després d’aquesta anàlisi es portarà a terme un altre estudi geofísic a la façana per localitzar l’entrada original a l’església.

Aquestes eines han permès als investigadors crear una representació digital detallada de l’església, preservant cada element amb la màxima fidelitat.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email