Dissabte 9 de setembre, un ramat de 100 cabres de raça murciana-granadines iniciaran la transhumància des de La Cerdanya i arribarana  Cunit d’aquí a 23 dies. És així com l’associació Camí Ramader de Marina de forma conjunta amb diversos ajuntaments com el de Cunit, han recuperat l’activitat transhumant en aquest traçat que des de la Bollosa arriba fins a la Marina penedesenca.

Així, fins a l’1 d’octubre, en Daniel Giraldo, ramader del Baix Camp, farà la transhumància del seu ramat des de l’Alta Cerdanya fins al Penedès. Coincidint amb el pas del ramat, al llarg de 282 kilòmetres i 23 dies de travessa, els municipis faran activitats per a la promoció econòmica i territorial al voltant de la transhumància, patrimoni, gestió del risc d’incendis forestals amb la silvopastura, cultura i oficis relacionats.

Aquesta iniciativa té com a objectius:

Reivindicació de la transhumància, el món pastorívol i els camins ramaders: salvaguardar i fer valer la ramaderia extensiva i l’activitat transhumant i transtermitant.

Protecció cultural i ambiental del territori: potenciar i preservar el patrimoni material i immaterial relacionat amb la transhumància i els camins ramaders de Catalunya i, especialment, al camí ramader de Marina.

Promoció turística del territori seguint criteris de sostenibilitat: promocionar i dinamitzar turísticament l’àrea per on passa la ruta tot seguint criteris de sostenibilitat econòmica, social, cultural i ambiental.

Jaume Casañas, regidor de Turisme, assenyala que “aquesta iniciativa és un pas més en el desenvolupament del pla estratègic del Camí de marina, de mica en mica anem recuperant nous traçats i el més important, els donem a conèixer a generacions que avui en dia estudien la transhumància a les escoles. Per això és molt rellevant potenciar aquests camins i donar-los un ús pedagògic, a més de turístic”.

Cunit rebrà aquesta experiència amb una festa adreçada a tota la família amb activitats infantils i tallers de formatges entre d’altres.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email