En la situació en la què ens trobem com a conseqüència del COVID19, convé que la ciutadania tingui present alguns consells pràctics per a prevenir i gestionar els residus domiciliaris durant el confinament. En aquest sentit, l’Agència Catalana de Residus ha publicat un seguit de recomanacions:

Amb l’ús de mascaretes i guants cal tenir clar com gestionar-los un cop usats: Gestionar les mascaretes, els guants, les tovalloletes i qualsevol altre residu similar, dins una bossa de plàstic perfectament tancada, com a Fracció RESTA; en cap cas es poden llençar aquests residus al vàter.

 • Cal continuar posant especial atenció a les activitats de prevenció i consum responsable de forma que es minimitzi la generació de residus. En particular, convé organitzar les compres sense acumular més del necessari, ja que l’abastiment bàsic està garantit. Recomanem triar els productes procurant reduir envasos i embolcalls, així com portar el cabàs, el carretó o bosses reutilitzables per fer les compres. Sempre que es pugui, recomanem reparar a casa els productes avariats o guardar-los per a reparar-los més endavant. I ara més que mai, cal evitar el consum compulsiu i innecessari.
 • Evitar el malbaratament alimentari, sense comprar més aliments dels necessaris, per evitar que una part es faci malbé i s’acabi malbaratant, fent una bona planificació dels menús, endreçant bé el rebost i la nevera, vigilant les dates de caducitat i de consum preferent, fent racions a mida, conservant el menjar sobrant i fent receptes variades per aprofitar tots els aliments.
 • Guardar a casa els residus valoritzables susceptibles de portar a les deixalleries.               A Cunit, la poda i els voluminosos continuen recollint-se a domicili. Es pot sol·licitar el servei gratuït per telèfon al 977674979, a través de l’App de Línia Verda o de la web.
 • Emmagatzemar la roba de la que us voleu desprendre a casa, per no sobrecarregar els contenidors de residus tèxtils, i donat que en aquests moments les botigues de roba de segona mà estan tancades.
 • Només s’han de portar els residus de medicaments al Punt SIGRE en el cas que hagi d’acudir de forma imprescindible a la farmàcia. En cas contrari, es recomana quedar-se a casa i guardar els residus de medicaments fins que finalitzi l’estat d’alarma.
 • Recordar la importància de maximitzar la separació en origen i recollida selectiva de les diferents fraccions (orgànica, paper/cartró, vidre i envasos lleugers).
 • Posteriorment, cal dipositar-les en els corresponents contenidors, únicament els residus corresponents a aquestes fraccions, considerant les següents recomanacions:
  • En sistemes de recollida amb contenidors al carrer, dipositar les bosses ben tancades dins dels contenidors en el cas que els residus es dipositin en bosses (no és necessari per fraccions com el vidre o el paper), i no deixar cap residu fora dels mateixos, per evitar possibles focus de propagació del virus, facilitar les tasques de neteja i desinfecció i evitar la necessitat d’una manipulació manual per part del personal del servei de recollida.
  • Extremar la neteja, no deixar residus al carrer, ni tan sols dins de bosses.
  • Rentar-se les mans abans i després de dipositar els residus en el sistema que correspongui.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email