Durant aquest mes de juliol podreu visitar, a la Biblioteca Municipal Marta Mata, als capgrossos de Cunit. L’any 2017 vam acollir el Drac i enguany ens acompanyaran els capgrossos, uns personatges molt divertits del bestiari popular de Cunit.

L’artesà que els va crear fou en Toni Mujal, que es va inspirar en habitants de Cunit per a la seva realització: 3 homes i 3 dones, dels quals es conserven 5.

Els homes evoquen a 3 alcaldes que representen diferents èpoques. A la República, Jaume  Mestre  Jané (conegut com l’avi Moles). L’11 de novembre de 1932 s’acordà el català com a llengua oficial de l’Ajuntament. Va destacar pel seu catalanisme i per la seva preocupació i dedicació al poble. A la Dictadura, Joan Martí Ricard,  alcalde electe 1967 a  1979. A la Democràcia, Josep Solé Rodríguez, segon alcalde electe de la democràcia (1989).

Les tres dones no representen a cap  personatge del poble. Són la vella, la jove i la negreta i la idea era que fossin personatges divertits, per fer gresca. La vella és un capgròs graciós i divertit que balla alegrement encara que es tracti d’una senyora vella. El seu caràcter és simpàtic i agradable. És un homenatge a la gent gran. La jove balla amb entusiasme seguint el ritme de les gralles i els tabals sense parar, el seu rostre mostra alegria. La negreta: és l’acompanyant de  Josep Solé.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email