L’ajuntament està promovent l’adhesió de les farmàcies del municipi a la campanya ideada pel govern canari “MASCARILLA-19”. 

L’acció consisteix en posar a disposició de les dones de Cunit la possibilitat de donar l’alarma a la seva farmàcia de confiança o més propera. Així, les dones que es trobin en una situació de risc per violència de gènere, en una situació de perill de la seva integritat física o per agressió sexual, o bé qualsevol persona que tingui coneixement d’un fet d’aquestes característiques, podran apropar-se a la farmàcia i demanar una “Mascarilla-19”. L’objectiu és que el personal farmacèutic, si li sol.liciten aquest producte, faci una trucada per violència de gènere al telèfon d’emergències 112.

Aquesta campanya persegueix 4 objetius fonamentals:

1. Facilitar que les dones víctimes de violència de gènere en situació de confinament puguin alertar de les seves circumstàncies per obtenir ajuda, fent-les sentir que no estan soles.
2. Dissuadir als agressors de les seves conductes, fent-los saber que la societat en el seu conjunt està vigilant per protegir les dones de qualsevol possible agressió.
3. Implicar als agents socials i de la salut (com és el cas de les farmàcies) en la lluita contra la violència de gènere facilitant una actitud activa enfront de la mateixa i de cures cap a les dones i els seus menors o persones
dependents.
4. Sensibilitzar a la societat en el seu conjunt enfront del problema social que suposa la violència de gènere afavorint una actitud activa de rebuig enfront de aquesta.

 

 

 

Galeria d'imatges