Dilluns 14 de setembre, un total de 1.958 alumnes començaran un nou curs escolar als centres acadèmics de Cunit. Malgrat les incerteses que presenta la situació sanitària actual, l’Ajuntament s’ha bolcat a garantir totes les mesures necessàries perquè la tornada a l’escola sigui la més segura possible.

D’entrada, s’ha ampliat la partida pressupostària assignada a Neteja de forma considerable. S’ha proporcionat als centres gel hidroalcòholic i s’han equipat amb dosificadors de sabó, papereres amb pedal i tanques, per delimitar espais i mantenir la distància interpersonal. En aquest sentit, a cada un dels centres educatius (escoles, institut, llar d’infants i centre de formació d’adults), s’hi destina una persona de neteja durant tot l’horari lectiu, que se suma a dues tandes de desinfecció, en horari de matí i tarda.

S’han realitzat tests serològics de la COVID-19 a tot el personal docent de la llar d’infants El Trenet i es farà també a l’Escola d’Adults L’objectiu és cuidar els i les treballadores municipals, però també poder oferir tranquil·litat a les famílies, especialment les que tenen canalla  dels 0 als 3 anys. A més, l’Ajuntament de Cunit convocarà un pla d’ocupació per incorporar quatre persones amb categoria de vetllador/a durant el curs escolar, que donaran suport a les escoles i a la llar d’infants municipal.

Pel que fa al transport escolar, se n’ha aconseguit una doble línia, que es posarà en funcionament la setmana vinent. Aquesta fita s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès i l’autorització del Departament d’Educació de la Generalitat.

Des de l’Ajuntament de Cunit es vol agrair i reconèixer tota la feina feta dels treballadors i treballadores municipals: equips directius, docents, zeladors/es, administratives, tècnics/ques, policia municipal i a la brigada. D’altra banda, l’agraïment es fa extensiu a les famílies i AMPAs, per la seva col·laboració i predisposició. La regidora d’Educació, Yolanda Sánchez, manifesta que “des de l’àrea d’educació invertirem tot el necessari per a la seguretat dels nostres infants”.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email