El govern de Cunit veu amb bons ulls l’arribada d’ un important projecte inèdit a Catalunya que ofereix glàmping, una gran llacuna per a practicar Surf durant tot l’any i que convertirà la modernista Masia de Cal Pla com a espai central amb diferents espais de formació, coworking i activitats de restauració.

 Cunit ha estat el municipi escollit per a la instal·lació d’un important projecte d’activitats singulars, inèdit a Catalunya fins al moment.

Aquest matí, el govern municipal i el grup inversor han presentat l’avanç del Projecte amb el qual començarà la consulta pública i les alteratives plantejades per a la implantació d’un càmping singular que integra una llacuna d’onades per a la pràctica del surf, un conjunt d’activitats fins al moment inexistent a Catalunya.

L’equip de govern municipal veu amb bons ulls l’arribada d’aquesta gran inversió a Cunit considerant que “es tracta d’una oportunitat única en molts sentits. El foment de llocs de treball pels cunitencs i cunitenques n’és un dels motius, però també el fet que suposi a Cunit en el mapa amb una oferta única ara per ara a Catalunya. Prioritzem també el seu caràcter sostenible i el respecte a tot l’entorn”.

 CÀMPING-RESORT AMB LLACUNA

Aquest càmping-resort a l’aire lliure (glàmping), estarà integrat al paisatge i mantindrà el màxim d’elements naturals i vegetació possible amb una implantació totalment respectuosa amb l’entorn i amb el paisatge. A la vegada preveu recuperar part dels cultius, ara abandonats, per promoure dins l’activitat el consum de productes de km 0.

El projecte contempla també la rehabilitació integral de la històrica Masia de Cal Pla i dels seus jardins. Es recupera així un element modernista únic i excepcional del Patrimoni Local de Cunit, que esdevindrà en el referent del conjunt del projecte.

El conjunt inclou la integració d’una llacuna de grans dimensions per la pràctica del surf.

La inclusió d’aquest dos projectes és el que en marca el fet diferencial i permetrà realitzar activitats tot l’any al voltant de la natura, el patrimoni cultural de Cunit i el surf.

Aquest càmping-resort inclourà Wavegarden Barcelona-Cunit, una instal·lació dedicada a l’aprenentatge i la pràctica lliure del surf. La seva distribució espacial necessita un espai central que en aquest cas és una llacuna d’aigua dolça a l’aire lliure, complementat de dos edificis amb instal·lacions de suport (recepció, vestuaris, botiga, bar/cafeteria restaurant, sala de màquines, lloguer de material, oficines, etc.).

La llacuna es diferencia en dues zones per experts, amb onades de 2m d’alçada i 15 segons de recorregut, i dues zones de debutants a on les onades trencaran com a escumes de 60cms i 10 segons de recorregut.

Serà un lloc obert al públic, d’entrada lliure, i a on només es pagarà per fer servir la llacuna d’onades o la botiga i servei de restauració.

També serà el lloc ideal per aprendre a fer surf per gent de totes les edats i de tots els nivells.

 La llacuna d’onades serà un Wavegarden Cove, la tecnologia que ofereix la més gran varietat d’ones i capacitat d’usuaris, amb el menor consum d’energia i aigua del mercat.

Actualment, 7 instal·lacions Wavegarden estan operant amb èxit en 4 continents, 6 d’elles estan obertes al públic (Brasil, Corea del Sud, Suïssa, Austràlia i Regne Unit). En aquest moment hi ha 5 projectes en construcció i 55 més en diferents fases de desenvolupament. Aquest parcs de surf creen un entorn segur i inclusiu, i ofereixen onades perfectes a persones de totes les edats i nivell d’habilitat.

LA MASIA CAL PLA

Un altre punt que ha donat força al projecte ha estat l’existència de la Masia de Cal Pla. El seu interès patrimonial històric i arquitectònic, amb els seus jardins dona un valor addicional a la implantació de Cunit, que amb la rehabilitació de la masia es podria convertir en el centre de formació dels enginyers que han de mantenir les instal·lacions de Wavegarden a tot el món.

La Masia es planteja com a element central que presideix l’accés al conjunt i que un cop rehabilitat li atorgaria identitat al conjunt i es vol que estigui destinat a:

 La restauració i possibles esdeveniments singulars.

 Un nou espai de coworking al municipi que ajudaria a desestacionalitzar l’oferta.

Amb aquestes activitats la Masia faria de ròtula entre el càmping i la llacuna.

Nou punt d’interès per als habitants de Cunit

 CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL:

Es tracta d’una important inversió en el terme de Cunit, que será un revulsiu pel municipi a nivell turístic, a nivell econòmic i que també generarà 150 llocs de feina directes i 390 indirectes.

 PER QUÈ CUNIT?

Els interessats en el projecte han posat de manifest que Cunit és la millor ubicació entre les analitzades, per la seva climatologia, la bona comunicació i serveis del municipi i el fet que el planejament ja preveia la possibilitat d’implantació d’un càmping en aquest àmbit.

Imatge de Arriba a Cunit una gran inversió a la Masia Cal Pla 1 Imatge de Arriba a Cunit una gran inversió a la Masia Cal Pla 2

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email