Segueix avançant la primera experiència dels pressupostos participatius de Cunit, a la qual es destinaran 100.000 € del pressupost municipal del 2021. Mitjançant la votació popular, exercida per les persones majors de 16 anys i empadronades a Cunit que ho desitgin, s’escolliran diverses propostes d’inversió per realitzar al municipi. Enguany tots els projectes han sortit de diverses àrees de l’Ajuntament i responen a mancances i voluntat de millora. L’objectiu, però, és que en els propers anys, esdevingui un mecanisme de participació més ampli i les iniciatives siguin directament proposades de la ciutadania.

Els pressupostos participatius es vehicularan a través de la plataforma digital http://decidim.cunit.cat. Les inscripcions, imprescindibles per votar, es podran començar a realitzar en les properes setmanes. Els projectes es coneixeran a partir del 21 de setembre i, del 7 al 27 d’octubre de 2020, està previst que s’iniciï el període de votació dels projectes. Les persones inscrites podran votar diverses propostes, fins a arribar un  import màxim de 100.000 €.

El regidor de Participació Ciutadana, David Marquínez, explica que “estem molt contents amb aquesta primera experiència de pressupostos participatius. Som conscients que encara hi ha marge de millora, però és important crear ara una estructura per afavorir aquesta implicació veïnal. Esperem que siguin un èxit i estic segur que en el futur farem molts més projectes de participació”.

El 10 de setembre hi ha prevista una sessió informativa per explicar el funcionament d’aquest procés participatiu i de la plataforma digital Decidim Cunit. La trobada serà oberta a la ciutadania i tindrà lloc a la plaça Catalunya, a les 20 hores.

El Ple municipal va aprovar la iniciativa, per unanimitat, el mes d’abril passat. S’ha establert, també, una comissió amb representants polítics i personal tècnic de les àrees de Participació Ciutadana, Urbanisme i Comunicació de l’Ajuntament per definir les propostes i la campanya de presentació de la iniciativa.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email