El Govern de l’Estat espanyol ha aprovat aquest matí en Consell de Ministres extraordinari, el Decret pel qual s’estableix l’Estat d’Alarma per a totes aquelles Comunitats Autònomes que van sol·licitar-lo en els passats dies, com és el cas de Catalunya, per un període inicial de 15 dies i amb la intenció que duri fins al 9 de maig.

El document contempla nous termes (s’estableixen 4 nivells d’alarma i les corresponents restriccions) i permet a cada comunitat autònoma l’avaluació de les 4 situacions de risc, determinar en funció del risc, el nivell d’alerta i adoptar mesures proporcionals, adaptables a la situació i al context de cada territori.

Com a restricció general apareix la prohibició de la mobilitat nocturna, entre les 23h i les 06h, però deixa a criteri de les comunitats autònomes ampliar aquest horari des de les 22h i fins les 07.00h.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ja ha anunciat que a partir d’avui, entra en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email