Comparteix aquesta noticia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on print
Imprimir
Share on email
Email

En una inspecció rutinària del projecte de reconstrucció de la Barraca de Pedra seca localitzada al Fondo del Cove de Cunit, s’ha pogut observar com el vandalisme ha malmès l’estructura i també l’aparició de nombroses restes de menjar, papers… als voltants. I fins i tot, s’ha observat com s’ha fet foc al seu interior.

Es demana a qui passegi per les zones d’interior, respecti les senyalitzacions i també l’entorn. Amb aquest vandalisme s’ha fet malbé part de l’estructura de la barraca, fet que pot provocar que s’enfonsi. Es demana no acostar-s’hi i manternir l’entorn net.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, ha lamentat aquests fets “ens hem trobat davant d’uns actes que fan palès un vandalisme i el poc respecte per l’entorn natural i també pel que forma part de la nostra identitat. Haurem d’adaptar el projecte per arranjar els desperfectes. Hem de ser conscients que el patrimoni és de tots i totes, estem obligats a conservar-lo, a cuidar-lo i a respectar qualsevol element comú “.

Aquest projecte forma part de la voluntat de Cunit de posar en valor la història local, en aquesta ocasió, rehabilitant aquesta Barraca i mantenint la memoria del que va ser aquesta construcción rural al nostre municipi.

Generalment, les barraques de pedra seca tenien diferents usos com d’aixopluc, per a gardar eines o també d’alberg de bestiar i són habituals de tot el territori català i del Mediterrani.

 

 

Galeria d'imatges