En data de 29 de juliol, el Departament de Salut ha resolt la pròrroga i/o modificació d’algunes de les mesures en matèria de salut pública, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. La previsió és que s’allarguin fins al 6 d’agost.

Les principals mesures, que es prorroguen o entren en vigor a les 00 h del 30 de juliol de 2021, són les següents:

Confinament nocturn: Resten prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 01.00 hores i les 06.00 hores de la matinada als municipis de més de 5.000 habitants que, en els darrers 7 dies, presentin un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitants. Aquesta prohibició també s’aplica als pobles i ciutats envoltats totalment o gairebé per municipis afectats. Aquesta mesura afecta el municipi de Cunit.

Trobades socials: Màxim de 10 persones, excepte convivent. No està permès menjar ni beure en grup en espais públics.

Capacitat d’aforament en esdeveniments culturals i esportius: Es limita a 3.000 persones, independentment de la capacitat màxima que pugui tenir el recinte i de què es tracti d’un espai a l’aire lliure. En recintes més petits, els manté la limitació del 70% de la capacitat màxima. Tot el públic haurà d’estar assegut i amb la mascareta posada.

Restauració: Taules d’un màxim de sis persones a l’interior dels establiments i màxim de 10, a les terrasses. És obligatori portar mascareta mentre no es consumeixi.

Horari d’obertura al públic: En les activitats permeses, l’horari serà el corresponent a casa activitat sense que en cap cas pugui superar la franja entre les 06.00 hores i les 22.00 hores, en general, i la franja entre les 06.00 hores i les 00.30 hores del dia següent en cas d’activitats culturals, i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo. La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.

Imatge de Actualització de les mesures i restriccions per tal de contenir la Covid19 1

El departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya ha aprofitat per fer una crida a la població que encara no s’hagi vacunat a demanar hora per rebre les diferents dosis.

Infografia mesures 30 juliol (pdf)

Resolució en data del 29 de juliol (pdf)

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email