Imatge de Activitats de Suport per a persones aturades (XOBP) 1

Imatge de Activitats de Suport per a persones aturades (XOBP) 2

 

 

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès, un cop culminada la fase de capacitació especialitzada,  ha posat en marxa aquest mes de novembre les Activitats de Suport a través de seminaris o tallers formatius, que pretenen actuar com a complement a l’acompanyament individualitzat i potenciar així l’autonomia en el procés de recerca de feina. Amb aquestes activitats es treballa el desenvolupament de les competències transversals necessàries per accedir al mercat laboral actual amb la voluntat d’ajudar a adquirir seguretat i confiança a totes les persones participants a la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès.

Són activitats de curta durada, de quatre hores diàries, i es realitzaran als diferents municipis de la comarca, per tal d’apropar el servei a tot el Baix Penedès. Estan programades activitats per conèixer quins són els canals de recerca de feina per un perfil professional concret, aprendre a fer un currículum atractiu amb Canva, cercar i gestionar ofertes de feina amb les aplicacions del telèfon, quin són els diferents escenaris de les entrevistes de feina, el coneixement personal i com ampliar la xarxa de contactes per trobar feina.

En el cas de Cunit, el passat dia 8 de novembre es va realitzar l’acció “Aprendre a fer un currículum actractiu amb Canva” i el proper dia 30 de novembre està prevista l’acció “Com ampliar la xarxa de contactes per trobar feina”. 

Aquestes Activitats de Suport se sumen a les accions ja realitzades de capacitació dels cursos d’Auxiliar de Cambrer/a de Pisos, d’Operari/a Industrial i Logística i de Soldador/a Industrial. Uns cursos que han tingut una durada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com han sigut: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, el caràcter eminentment pràctic proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball.

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és un projecte que per primer cop aglutina totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d’ocupació i que han creat una xarxa de treball per posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori.

Com es recordarà, el projecte Xarxa d’ocupació del Baix Penedès pretén, en essència, crear una veritable xarxa d’ocupació a la comarca amb la participació de tots els ajuntaments. Alguns amb els respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit i La Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès, tot utilitzant un projecte pilot per atendre 75 persones. Un grup de persones aturades amb veritables dificultats per trobar feina que comptarà amb metodologies innovadores a la zona basades en una atenció integral i intensa de la persona. Bàsicament el programa se centra en capacitar a persones en situació d’atur entre 6 i 12 mesos, que tinguin més de 30 anys, sense formació postobligatòria i amb ocupacions anteriors elementals i amb motivació per trobar feina. D’una banda, es milloraran les competències transversals en accions grupals de suport i, de l’altra, la possibilitat de rebre capacitació especialitzada en àmbits requerits a la comarca.
El projecte de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès té un cost de 199.000 euros, el 75 % subvencionat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya; el 25 % restant del pressupost l’aporten els catorze municipis de la comarca que hi participaren. Els ajuntaments que formen part de la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, han tornat a sol·licitar la subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya per al 2019. Aquest suport permetria consolidar el projecte de cara l’any vinent i continuar aquesta acció coordinada entre empreses i persones aturades, per contribuir a una adie  nt capacitació. Aquesta segona fase també comprendria una formació del personal tècnic dels serveis d’ocupació.

Imatge de Activitats de Suport per a persones aturades (XOBP) 3Imatge de Activitats de Suport per a persones aturades (XOBP) 4Imatge de Activitats de Suport per a persones aturades (XOBP) 5

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email