Vall de Banasc

Dissabte: Estanys d’Alba i Aigualluts – La Renclusa

Diumenge: Portillon de Benasc

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 1

Per primera vegada Tot natura fa un cap de setmana a la Vall de Benasc, amb diferents propostes, totes singulars, atractives iamb vistes insuperables sobre el massís de l’Aneto. Allotjament en règim de mitja pensió a Eriste (Hotels Tres Picos y Eriste).

NOTA: Cal tenir en compte que estem en una època que el temps pot canviar sobtadament, pel que les rutes proposades poden sofrir variacions en funció del temps horari, meteorològic, les condicions de la muntanya, dels accessos i del grup. La ruta del diumenge serà una de les dues que proposem i que es comunicarà dissabte en funció de les condicions de la muntanya i del grup.

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 2 32a. AIGUALLUTS I LA RENCLUSA DES DE LA BESURTA

DIES: 6-7 / octubre / 2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC DE SORTIDA:  Parada bus Ajuntament

PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ.

ALLOTJAMENT: HOTEL TRES PICOS

PLACES DISPONIBLES

PREU APROXIMAT: 73-75€ (Bus+hotel)

Fitxa tècnica:

DIA: 6/OCTUBRE/2018              LONGITUD: 6,5 Km.             DESNIVELL: + – 360 m.

DIFICULTAT: BAIXA                  PENDENT MIG: 11,1 %             TEMPS: 4:30 – 5:00 h.

ALTURA MÀX.: 2.275 m.           RAMPA MÀXIMA: 31 %         ALTURA MÍN.: 1.910 m.

MAPA: DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 3 Curt però preciós i intens recorregut que sortint del Pla de la Besurta ens portarà al Pla d’Aiguallus, per gaudir del magnífic saltant d’aigua al peu de la cara nord del Massís de la Maladeta, guanyant alçada de manera suau i progressiva. A partir d’aquí comença la pujada més forta per remuntar el Coll de la Renclusa i d’allà baixarem al refugi d’on comença normalment l’ascensió a l’Aneto. Baixarem pel camí normal de pujada al refugi fins la Besurta. No te passos complicats ni grimpades però la pujada al Coll de la Renclusa és dreta.

Si les condicions i el temps ho permeten, opcionalment es podrà anar al Ibón de la Renclusa, el que suposa 2,3 Km. més de recorregut i un desnivell afegit de 135m.

Més info: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ibon-de-la-renclusa-o-de-paderna-y-forau-de-aigualluts-desde-la-besurta-circular-pirineo-aragones-13866522

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 4

Altura màxima: 2.275m. Altura mínima: 1.910m.

32b. IBONS D’ALBA DES DEL PLA DE L’HOSPITAL

Fitxca tècnica:

DIA: 6/OCTUBRE/2018                          LONGITUD: 7,4 Km.            DESNIVELL: + – 825 m.

DIFICULTAT: MITJANA-ALTA            PENDENT MIG: 14,8 %        TEMPS: 5:30 – 6:15 h.

ALTURA MÀX.: 2.464 m.                       RAMPA MÀXIMA: 22 %        ALTURA MÍN.: 1.665 m.

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 5 MAPA: DESCRIPCIÓ:

Curt però preciós i exigent recorregut circular des dels Banys de l’Hospital que ens porten a fer un recorregut circular pels tres ibons d’Alba, pujant i baixant per la canal del Turonet, Sortint dels banys seguim el GR-11.5 en direcció a l’Hospital per desviar-nos a la dreta per remuntar la canal del Turonet. A partir d’aquí es suavitza fins el primer ibon, el més gran. Pujarem a l’estany superior, seguint fites per terreny molt pedregós i dret. A partir d’aquí baixarem al tercer llac i retornem al primer per un corriol poc definit. D’aquí tornem als Banys pel camí que hem pujat.

Recorregut de dificultat mitjana-alta, pel fort pendent i terreny pedregós amb blocs. Cal posar mans.

Més info: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ibones-de-alba-valle-de-benasque-18868728

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/ibones-del-alba-circular-3-ibones-desde-banos-de-benasque-7939767

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 6

Altura màxima: 2.464m. Altura mínima: 1.665 m.

ALLOTJAMENT:

Ens allotjarem en regim de mitja pensió a Eriste (4 Km de Benasc). Soparem tots al restaurant de l’Hotel tres Picos, mentre que uns s’allotjaran en aquest hotel i la resta a l’Hotel Eriste. L’esmorzar el farà cadascú a l’hotel que dormi.

Menú: De primer albergínia farcida i gratinada. De segon a escollir un entre els 3 plats següents:

Bacallà a la basca, Llonganissa del país amb guarnició o Galtes de porc al forn.

Postre, pa, vi i aigua

Pel dinar de diumenge es pot portar de casa o es pot demanar picnic, consistent amb un entrepà, aigua i fruita a un preu addicional de 6 €. Abans de dimecres ens heu de comunicar tan el segon plat que voleu i si voleu picnic per diumenge.

La ruta de diumenge es decidirà la més convenient entre les dues que detallem i que son similars.

33a. LA BESURTA – PORTILLON – HOSPICE DE FRANCE Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 7

Fitxa tècnica:

DIA: 7/OCTUBRE/2018 LONGITUD: 10,1 Km. DESNIVELL: + 535 m. -1025 m.

DIFICULTAT: MODERADA PENDENT MIG: 15,4 % TEMPS: 5:30 – 6:15 h.

ALTURA MÀX.: 2.444 m. RAMPA MÀXIMA: 25 % ALTURA MÍN.: 1.407 m.

MAPA: DESCRIPCIÓ:

Espectacular, impressionant i variada travessa del Port del Portillon, de l’aparcament de la Besurta a l’Hospice de France. Tradicionalment es fa dels Plans de l’Hospital però sortirem de la Besurta per reduir distància i desnivell. Remuntarem pel camí que puja al Port de la Picada per un bonic i pendent camí en ziga-zaga fins que ens porta a la zona més planera de les Basses del Portillon. Ens desviem a l’esquerra seguint el camí del Portillon, pujant primer de manera progressiva amb un tram final una mica més dret, per arribar al Portillon. Gaudirem de la millor vista de la Maladeta. Entrarem a França baixant per un primer tram una mica dret i més progressiu desprès cap els Estanys i el refugi de Venasque. Desprès alternaran trams suaus amb altres més pendents per desembocar al camí de l’Emperatriu que baixarà suaument a l’Hospice desprès de creuar el torrent de la Pique. Sense dificultat tècnica més en enllà dels desnivells.

Més info: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-besurta-hospice-de-france-3191941

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-besurta-hospice-de-france-3191941

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/hospital-benasque-portillon-hospice-de-france-18807814

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 8

Altura màxima: 2.444 m. Altura mínima: 1.407 m.

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 9 Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 10

Portillón de Benasc                                 Estany de Venasque

33b. LA BESURTA – PORTILLÓN – HOSPITAL DE BENASC

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 11

Variant més curta i assequible amb el mateix traçat que l’anterior fins arribar al Portillón, però enlloc de saltar a França i a la cara nord, fa la travessa a l’Hospital de Benasc per la cara sud, pel què és l’habitual camí de pujada des de l’Hospital de Benasc i al Salvaguarda. En cas la ruta es 2,6 Km. més curta amb el mateix desnivell de pujada però reduint el desnivell de baixada en més de 300 m.. igual que l’altre no presenta dificultats tècniques i el desnivell de baixada es menor. En cas de fer aquesta ruta i sempre que sigui viable per temps i horari es podria fer opcionalment la pujada al Salvaguarda. En principi, la primera opció es fer la ruta anterior, més atractiva, completa i variada.

Fitxa tècnica:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 12

DIA: 7/OCTUBRE/2018 LONGITUD: 10,1 Km. DESNIVELL: + 535 m. -705 m.

DIFICULTAT: BAIXA-MODERADA PENDENT

MIG: 15,4 % TEMPS: 5:00 – 5:45 h.

ALTURA MÀX.: 2.444 m. RAMPA MÀXIMA: 25 % ALTURA MÍN.: 1.754 m.

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 13

Altura màxima: 2.444 m. Altura mínima: 1.754 m.

LLOCS I HORA DE SORTIDA:

Els llocs i hora de sortida seran els que es detallen a continuació:

– Calafell (estació): 6:45h.

– Segur de Calafell (parada de bus sentit Cunit): 6:55h.

– Cunit (Ajuntament): 7:00 h.

– Cubelles (rotonda variant): 7:10 h.

– Vilanova (Ronda Ibèrica, Pàrking Hospital): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (rotonda Girada- Mercadona): 7:30h.

– Jorba (centre comercial Area Guissona, 8:10 h.)

Retorn previst al diumenge sobre les 20:30 hores.

PREU I PAGAMENT:

El preu inclou el viatge i l’allotjament en mitja pensió. El preu exacte pot variar si canvia el nombre actual de places, que de mantenir-se el preu voltarà els 73 €, incloent la mitja pensió i el desplaçament. No s’inclou el pícnic, què és opcional.

Per aquesta sortida, com en totes les de més d’un dia, els allotjaments ens requereixen un pagament a compte per tal de reservar les places. Caldrà fer una reserva prèvia de 20 € per persona, que es podrà fer mitjançant ingrés o transferència al compte de Viatges Intergavà de l’entitat Bankia número ES26 2038 9243 3960 0009 8408 posant en el text: Tot Natura i el vostre cognom. No cal que ens envieu el resguard de la transferència, però si que us agrairem que ens envieu un mail o per whatsapp comunicant que heu fet la reserva.

Hi ha places pendents de confirmar, pel què si algú està interessat en venir es pot apuntar per tal de tenir-ho compta i ja us confirmarem si teniu la plaça. Preguem que si hi ha algú que te una reserva feta i no pugui anar, ho comuniqui a la major brevetat possible per passar-la a les persones de la llista d’espera.

NOTES IMPORTANTS:

Cal portar l’esmorzar i dinar del primer dia. Pel dinar del segon dia tan es pot portar, com demanar el picnic al preu addicional de 6 €. Si voleu picnic ens ho heu de comunicar en el moment de comunicar el segon plat del menú. També cal portar aigua i calçat de muntanya (recomanable bota). Es pot anar amb pals o sense. Hora prevista de retorn el diumenge, al voltant de les 20:30-21:00 hores. Cal portar el que es necessita per la ruta a la motxilla i la resta en la bossa de viatge que quedarà a l’autocar. Es recomana pujar a l’autocar l’esmorzar del primer dia, ja que dinarem en ruta i és preferible no haver de treure’l de la motxilla ja que el maleter estarà molt ple amb motxilla i les bosses. El dinar es portarà a la motxilla. Porta roba d’abric ja que es preveuen temperatures més baixes. No es preveu ni mal temps ni la presència de neu.

GESTIONA LES RESERVES PER MAIL O WHATSAPP.

Ja podeu reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També podeu fer-ho per telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte. També ho podeu fer pel grup del whatsapp de Tot Natura.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

medfiambient@cunit.cat

Imatge de Tot Natura: Vall de Benasc 14