Aquesta sortida queda anul.lada per motius de seguretat, ja que en cas de produir-se petits talls de trànsit a l’eix del Llobregat podríem tenir problemes pel retorn a casa al superar el període màxim del conductor de l’autobús.

 

49. Pas de l’Ós i fonts del Llobregat

De la Pobla de Lillet a Castellar de n’Hug

Imatge de Tot Natura: Travessa de les Fonts del LLobregat 1
Fonts del Llobregat

DIA: 19 / octubre / 2019

HORA DE SORTIDA DE CUNIT:   7:00  h.

LLOC DE SORTIDA . PARADA DE BUS DE DAVANT DE L’AJUNTAMENT

LONGITUD: 10,1 Km.

DESNIVELLS: + 620 m. – 80 m.

DIFICULTAT: BAIXA+

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: 12€ (segons places)

SORTIDA AMB BUS. DIA COMPLET

MAPA:                                                                                          DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Travessa de les Fonts del LLobregat 2

Preciosa, atractiva i assequible travessa entre La Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug, resseguint un tram del GR-3, en sentit de pujada, tot i que el pendent és gradual i no molt pronunciat, passant per molts punts d’interès.

Sortim de La Pobla de Lillet creuant el nucli urbà, sortint del poble pel corriol que va per damunt del tren del ciment. El primer tram és planer i boscós, passant per la Devesa de Merleta, la Font de Penella, vorejant la canal de Ca l’Artigas i al creuar el Torrent de la Molina, arribem al voltant de l’antiga fàbrica de ciment del Clot del Moro, avui reconvertida en museu. Passem per l’ermita de St. Jaume i l’antic Xalet del Moro per sortir a la carretera, tot ens desviem molt aviat, per agafar el preciós corriol que ens portarà al Pas de l’Ós un petit i bonic estret on s’engorja el Llobregat i destaca el Salt de l’Ós.

El corriol puja gradualment per un tram molt bonic, creuant el Rec de Monell per pujar un tram curt però més pendent a la Farga nova i a l’ermita de St. Vicenç de Rus. Creuem el torrent de la Font i ens desviem a l’esquerra a tocar del desconegut Salt d’en Guillem, Deixem el Llobregat i seguim al costat del Torrent de Cala Beneta fins a trobar el trencall que porta a la Font del Sofre. Opcionalment hi arribem per contemplar un bonic salt d’aigua. Desfem el camí i seguirem pujant, ara amb més pendent per creuar la Serra de la Farga Vella que ens porta per sortir a l’Hostal de les Fonts. Seguirem un camí ample, pavimentat, que ens portarà al Molí d’Orriols i d’allà per un camí molt ben empedrat i freqüentat a les Fonts del Llobregat. Les creuem i seguim el camí que ens portarà el preciós poblet de Castellar de n’Hug, on finalitzem aquesta fantàstica travessa. Dificultat baixa, tot i que amb un desnivell considerable, tot i que la pujada és gradual, amb un pendent mitjà del 7%, i sense passos complicats. Ruta fantàstica.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: Travessa de les Fonts del LLobregat 3

Altura màxima: 1.399 m. Altura mínima: 839 m.

Imatge de Tot Natura: Travessa de les Fonts del LLobregat 4
Salt de l’Ós

MÉS INFORMACIÓ:

Si voleu més informació sobre la ruta podeu consultar el següent enllaç:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-270-cami-del-llobregat-tram-9-la-pobla-de-lillet-a-castellar-de-hhug-unified-17311296

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/puig-sobira-2017-11-15-21012850

NOTES: Sortida en autocar de tot el dia. Hora prevista d’arribada al voltant de les 19:30 hores. Cal portar esmorzar, dinar, aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals de muntanya o sense. Cal efectuar inscripció prèvia, ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants, però voltarà entre 12 € per persona. Apta a majors de 8 anys. Places esgotades. No obstant a això, si hi ha algú interessat preferible apuntar-se en llista d’espera, perquè és probable que hi hagi baixes.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

L’autocar farà parada als següents llocs i hores de sortida:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

– Rotonda de Sant Quintí: 7:50h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per whatsapp o per mail. Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o bé a mediambient@cunit.cat indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Imatge de Tot Natura: Travessa de les Fonts del LLobregat 5
Castellar de n’Hug

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318 // 606123173 (fora d’hores d’oficina)

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

 

Galeria d'imatges