Aquest acte no té una ubicació concreta

SIERRA DE GREDOS

Del 9 al 14 de juliol de 2018

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 1

Enguany com que fem la sortida dels Alps a Àustria a finals d’agost, per tots aquells que prefereixin fer la sortida al juliol com els darrers anys, us proposem aquesta fantàstica i agosarada sortida a Gredos i al Sistema Central, sempre que hi hagi quòrum suficient per fer-la. Es tracta d’una sortida de 6 dies realment espectacular amb rutes que tenen de tot, des de la vall del Jerte fins a Navacerrada, passant per la Covatilla i el cor de Gredos.

DATES: Del 9 al 14 de juliol de 2018

LLOC DE SORTIDA: PARADA BUS. AJUNTAMENT. 7:00 h.

PLACES L Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 2 IMITADES: 40

DATES: Del 9 al 14 de juliol de 2018

VIATGE EN AUTOCAR. 6 nits

HOTELS A BEJAR I COLLADO VILLALBA.

RÈGIM EN MITJA PENSIÓ. PREU APROX: 350-380 €

INTRODUCCIÓ:

Es proposen 7 rutes en 6 dies, tenint en compte que tres són curtes per combinar-les els dies de viatge i l’altre per fer en una tarda com un atractiu passeig. Les rutes que ho proposen s’han escollit, entre les més emblemàtiques, atractives i espectaculars de la zona, dins del nivell de Tot Natura. No farem el cim més alt de Gredos, ja que és de nivell alt. No obstant això, farem cims de molt interès com el Morezón, el Peñalara i la famosa Bola del Mundo, a la vegada que hi haurà dos recorreguts espectaculars pels barrancs de los Papuos i la Garganta de los Infiernos, una de les millors rutes del Sistema Central, i un encisador passeig per un bosc de fades. Una autèntica joia pels que ens pugueu acompanyar, i a un preu molt interessant.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

Vilafranca Penedès (Rotonda Mercadona-La Girada) 6:30h.

Vilanova i la Geltrú, Ronda Ibèrica (Hospital): 6:45h.

Cubelles, rotonda entrada sentit Tarragona: 6:50h.

Cunit (Parada bus, sentit Tarragona): 7.00h.

Segur de Calafell (parada bus, sentit Tarragona) 7:10h.

Calafell (Estació): 7:15h.

* Si algú ve en tren el millor lloc per pujar és a Calafell.

* Per aquesta sortida les places de l’autobús estan numerades, per ordre de pagament.

                                                         PROGRAMA DE RUTES:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 3

DIA 1: MIRADORS DEL CASTANYAR DE BEJAR

DIA: 9 / 7 / 2018                   LONGITUD: 7 ,7 Km.              DESNIVELL: + – 225 m.

DIFICULTAT: FÀCIL          PENDENT MIG: 7,5%            TEMPS: 3:00 – 3:30 h.

ALTURA MÀX.: 1.114 m.    RAMPA MÀXIMA: 20%         ALTURA MÍN.: 909 m.

MAPA :                                                         

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 4 DESCRIPCIÓ:

Després del viatge l’autocar ens deixarà a les rodalies de Béjar, a l’àrea del Mirador de la Fuente del Lobo, per fer un curt però encisador recorregut per un bosc de fades, de castanyers, en el que passarem per diversos miradors i el famós cedre de la Francesa, un exemplar de més de 150 anys i de 8 a 9 m. de perímetre i de 20 m. d’alçada. Només sortir passem pel mirador i la font del Lobo, creuarem la finca de Los Centenos pe sortir al camí de Santa Ana. Per dins del bosc anirem al Cedre de la Francesa i a l’ermita del Castañar.

Seguirem per un corriol boscós, passant per les fonts del León i de la Francesa, fins al Mirador de Los Galindos. Sortirem un tram del bosc, per la zona alta, passant pel mirador de Navajeros, i entrant de nou al bosc, creuarem la finca del mateix nom per finalitzar aquest agradable i màgic recorregut.

Finalitzat el recorregut, trasllat a l’Hotel Colón de Béjar on ens allotjarem en règim de mitja pensió durant 3 nits.

Seguirem per un corriol boscós, passant per les fonts del León i de la Francesa, fins al Mirador de Los Galindos. Sortirem un tram del bosc, per la zona alta, passant pel mirador de Navajeros, i entrant de nou al bosc, creuarem la finca del mateix nom per finalitzar aquest agradable i màgic recorregut.

Finalitzat el recorregut, trasllat a l’Hotel Colón de Béjar on ens allotjarem en règim de mitja pensió durant 3 nits.

Podeu trobar més informació i imatges de la ruta a: https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/cedro-centenario-por-los-miradores-castanar-de-bejar-21460017

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 5

Altura màxima: 1.114 m. Altura mínima: 909 m.

DIA 2 A: LA COVATILLA – LAGUNAS DE TRAMPAL – CENTRAL DEL CHORRO

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 6

DIA: 10 / 7 / 2018                   LONGITUD: 15,7 Km.       DESNIVELL: + 540 m. – 1.170 m.

DIFICULTAT: MITJANA     PENDENT MIG: 11%         TEMPS: 7:00 – 7:30 h.

ALTURA MÀX. 2.428 m.    RAMPA MÀXIMA: 38%     ALTURA MÍN.: 1.438 m.

Després d’esmorzar trasllat a l’estació d’esquí de la Covatilla, a quasi 2000 m. d’altura, per fer dues travesses d’alta muntanya, ja que oferirem dues opcions. La primera és més llarga, amb més desnivell, més dificultat i molt espectacular i la segona te molt d’atractiu amb menys longitud, menys desnivell i menys dificultat.

MAPA :                                                               DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 7

Espectacular travessa d’alta muntanya que creua la Cuerda del Calvitero. Sortim de l’aparcament pujant per la Garganta del Oso, fins arribar als Llanos del Risco Gordo, on agafem la carena, cap al SW, de punta a punta, passant pel Collado de Bonal, la Peña del Médico, el Calvitero, la Ceja i el Canchal de la Ceja, el punt màxim de la ruta de 2.428 m. Seguirem la carena amb una petita cresteta de la Umbría de la Laguna, per baixar a les tres llacunes de Trampal. Seguirem de baixada pel costat del Regajo de los Novillos i més avall sortim del barranc pel Tranco del Infiernillo per arribar a la Central del Chorro on acabem aquesta espectacular travessa pel sector W de Gredos. Dificultat moderada, pel desnivell, una forta rampa de baixada i pel terreny pedregós. Paisatge fantàstic, agrest i poc conegut.

Podeu trobar més informació i imatges de la ruta a: https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/cedro-centenario-por-los-miradores-castanar-de-bejar-21460017 . Un cop finalitzat el recorregut anbirem al Puerto de Tremedal a recollir la resta del grup i trasllat a Béjar a l’hotel.

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 8

Altura màxima: 2.428 m. Altura mínima: 1.438 m.

DIA  Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 9 2 B: LA COVATILLA – PEÑA NEGRA – PUERTO DEL TREMEDAL

DIA: 10 / 7 / 2018                  LONGITUD: 11,6 Km.             DESNIVELL: + 310 m. – 710 m.

DIFICULTAT: BAIXA           PENDENT MIG: 8,8%            TEMPS: 5:45 – 6:30 h.

ALTURA MÀX. 2.276 m.      RAMPA MÀXIMA: 27%         ALTURA MÍN.: 1.438 m.

L’altra ruta proposada, i que s’haurà d’escollir quina es vol fer també surt de la Covatilla. És més curta, de menor desnivell, menor altura i menor dificultat, tot i que també corona diversos cims i te el seu atractiu amb molt bones vistes del sector occidental de Gredos.

MAPA :                                                                                                        DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 10

Bonica i variada travessa que sortint de la Covatilla puja en direcció al Canchal Negro per les pistes d’esquí fins que es desvia el corriol a l’esquerra per pujar a la Sierra del Chorrito de 2.224 m. per seguir la carena per culminar, tot i ser més baix la Peña Negra de 2.129 m. Ens desviarem de la carena passant per sota de les carenes dels cims de Peñas Negrillas y la Peña Garci Sánchez, baixant per les Hoyas de Peña Negra. Seguirem la carena, baixant passant per cims més modestos com els Altos de la Cumbre i de la Majada per baixa al Puerto de Tremedal on finalitzem aquesta bonica travessa. Dificultat baixa, sense passos tècnics ni complicats. L’autocar ens recollirà per portar-nos a l’Hotel Colón de Béjar.

Podeu trobar més informació i imatges de la ruta a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/puerto-tremedal-covatilla-22413165.

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 11

Altura màxima: 2.276 m. Altura mínima: 1.570 m.

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 12

DIA 3.GARGANTA DEL INFIERNO

DIA: 11 / 7 / 2018                     LONGITUD: 12,6 Km.          DESNIVELL: + – 460 m.

DIFICULTAT:     BAIXA         PENDENT MIG: 7,3%           TEMPS: 5:00 – 6:00 h.

ALTURA MÀX. 965 m.           RAMPA MÀXIMA: 29%        ALTURA MÍN.: 530 m.

Avui farem una ruta més tranquil·la i senzilla o millor dit dues a preu d’una, però si cap, encara més espectacular. Aquest cop no són dues rutes per a triar-ne una sinó per fer les dues, una al matí i l’altre a la tarda. L’autocar ens portarà Jerte, per deixar-nos prop del Càmping Valle del Jerte, on comencen aquest preciós recorregut.

MAPA :

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 13

DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 14 Sortim per una pista que puja suaument fins el Monte Reboldo. Aquí agafarem un corriol que puja decididament a la Cuerda de los Lobos per creuar el Collado de Tierra Blanca, punt màxim de la ruta amb 965m. Planegem una mica i aviat agafem un corriol que ens porta a la Mina i al Pont Nou o de l’Arroyo de les Tres Cerros. A partir d’aquí el recorregut és incommensurable. Flanquegem a mitja altura amb el barranc sota nostre per passar pel Paso Malo i baixar al barranc. Aquí remuntarem un tram de barranc per anar a la cascada de Charco Bonito. Reculem i seguirem baixant per l’engorjat que dóna nom a la ruta passant per una font i més avall el Pont de Los Pilones. El darrer tram és més boscós per Los Francazos, per arribar al punt de sortida. Dificultat: Baixa. Podeu trobar més informació i imatges de la ruta a

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/garganta-de-los-infiernos-el-jerte-18061766

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-garganta-de-los-infiernos-valle-del-jerte-caceres-21726575

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/jerte-ruta-garganta-de-los-infiernos-pr-14-9679869

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 15

Altura màxima: 965 m. Altura mínima: 530 m..

Desprès de la ruta trasllat a Jerte, per fer un fantàstic passeig de tarda després d’un temps de descans al poble.

DIA 3: TARDA: GARGANTA DE L Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 16 OS PAPUOS

DIA: 11 / 7 / 2018               LONGITUD: 5,1 Km.               DESNIVELL: + – 210m.

DIFICULTAT: FÀCIL        PENDENT MIG: 8,2%            TEMPS: 1:30 – 2:00h.

ALTURA MÀX.: 836 m.    RAMPA MÀXIMA: 18%         ALTURA MÍN.: 618 m.

MAPA :                                                           DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 17 Agradable i fàcil recorregut que surt del centre de Jerte, que ens porta al costat de torrent de Los Papuos fins el Pont del mateix nom. Un primer tram està cimentatdesprés és de terra i més endavant per un bonic corriol, per una zona molt boscosa dins de la roureda. Més endavant guanya altura per sobre del barranc i es poden veure les feixes del famós conreu de cirerers de la Vall del Jerte. Es tracta d’un recorregut opcional. Qui no vulgui fer-lo es pot quedar a Jerte. Un cop finalitzat retorn a Béjar. Més info a:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sl-cc-34-puente-de-los-papuos-jerte-caceres-6014373

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/garganta-los-papuos-valle-del-jerte-4358684

 

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 18

DIA 4: EL MOREZÓN DES DE LA PLATAFORMA DE GREDOS

DIA: 12 / 07 / 2018                  LONGITUD: 10,8 Km.         DESNIVELL: + – 715 m.

DIFICULTAT: MITJANA       PENDENT MIG: 13,2%       TEMPS: 5:30 – 6:00h.

ALTURA MÀX. 2.389 m.        RAMPA MÀXIMA: 30%     ALTURA MÍN.: 1.755m.

Tornem a l’alta muntanya, ara al cor de Gredos, a l’aparcament de la Plataforma de Gredos, lloc d’obligada estada a Gredos. Carregarem equipatges ja que no tornarem a Béjar.

MAPA :                                                                 DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 19 Ascensió a un dels cims més centrals de Gredos, el Morezón, amb espectaculars vistes sobre la Laguna Grande i vistes excel·lents sobre el Pic Almanzor que queda davant nostre, el sostre del Sistema Central i de Gredos. No és un cim complicat, tot i que té un cert desnivell.

Recorregut d’anada i tornada. Començarem pujant per la Garganta de Prado Puerto, per desviar-nos i començar a pujar amb més pendent per arribar al Pluviòmetre. Continuem pujant per creurà el Pont del Riu Pozas i agafem altura per arribar al Refugi del Rei. Pujarem al Cerro de la Cagarruta de 2.299 per seguir a Navasomera de la mateixa altura i finalment al Morezón i els Altos del Morezón.

Baixarem fent una petita circular pel Coll de Navasomera i baixarfem pel mateix camí que hem pujat. Dificultat. Mitjana, pel desnivell i terreny pedregós. Pendent notable, però sense complicacions especials. Recorregut molt atractiu i d’alta muntanya.

Podeu trobar més informació i imatges de la ruta a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-morezon-desde-plataforma-gredos-2-389-m-sierra-gredos-4294879    https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/morezon-plataforma-de-gredos-6366906

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 20

Altura màxima: 2.389 m.. Altura mínima: 1.755m.

Finalitzada la ruta trasllat a l’hotel Galaico de Collado Villaba, on ens allotjarem.

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 21

DIA 5: EL PEÑALARA DES DE COTOS

DIA: 13 / 07 / 2018                        LONGITUD: 11,9 Km.          DESNIVELL: + – 650 m.

DIFICULTAT: MODERADA       PENDENT MIG: 10,9 %       TEMPS: 5:30 – 6:15 h.

ALTURA MÀX. 2.428 m.            RAMPA MÀXIMA: 28%      ALTURA MÍN.: 1.820 m.

Trasllat al Puerto de Cotos per una de les rutes més emblemàtiques i precioses del Sistema Central, l’ascensió circular al Peñalara de 2.428 m., amb vistes espectaculars de la zona.

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 22 MAPA i DESCRIPCIÓ:

Preciós i variat recorregut circular amb l’ascensió a diferents cims però que destaca el Peñalar i les seves llacunes. Sortim de Cotos. Pujarem pel camí de l’aigua o de la Laguna, passant pel Mirador de la gitana, la font del Cedron i més amunt creuant el Arroyo de la Laguna. A partir d’aquí anirem pel corriol, que puja d’una manera més clara a les Lagunillas primer i després a Cinco Lagunas, Més amunt passem pel la Laguna de los Claveles i la de los Pájaros. Aquí pujem per la carena al pic petit primer del Risco de los Pájaros i desprès al cim principal (2334m.) . Creuem un coll i pugem al Risco de los Clavelles i més endavant el Peñalara (2428m.). Baixem per la carena a un coll i d’aquí pugem a la Hermana Mayor (2285 m.) i després la Hermana Menor . just sota el cim agafarem un camí més ample que ens portarà al Puerto de Cotos, finalitzant una completa i espectacular ascensió. Dificultat baixa-moderada. No te complicacions especials. Trobareu més informació i imatges de la ruta a ttps://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/penalara-invernal-circular-puerto-de-cotos-24393060

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/penalara-circular-integral-desde-puerto-de-cotos-3873973

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 23

Altura màxima: 2.428m. Altura mínima: 1.820m.

Al finalitzar la ruta trasllat a l’hotel de Collado Villalba

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 24

DIA 6 : NAVACERRADA – BOLA DEL MUNDO – PUERTO DE COTOS

DIA: 14 / 07 / 2015                 LONGITUD: 9,3 Km.             DESNIVELL: +425m. – 465 m.

DIFICULTAT: BAIXA            PENDENT MIG: 9,5%           TEMPS: 2:30 – 3:00 h.

ALTURA MÀX. 2.258 m.      RAMPA MÀXIMA: 25%        ALTURA MÍN.: 1.828 m.

Per acabar la setmana ho farem amb una ruta curta, assequible i clàssica, la tradicional travessa de Navacerrada a Cotos per la Loma del Noruego. Abans d’esmorzar carregarem les maletes i l’autocar ens portarà a Navacerrada i ens recollirà al Puerto de Cotos. Després de la ruta retorn a llocs d’origen. Horari previst d’arribada sobre les 21 h.

MAPA i DESCRIPCIÓ: Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 25

Sortint de Navacerrada agafarem el Pr-17 amb un primer tram de pista però deixant-la per pujar per la carena del Ventisquero de Estrada, tornat a la pista més amunt per coronar el primer cim Dos Castillas i seguim fins la Bola del Mundo de 2.258m. Aquí agafrem la carena que ens portarà Cotos, per la Loma del Noruego, Vorejarem el Circ de les Guarramilles, i fent diversos cim com Arroto Frio, Peña del Águila, i el Altozano, poc abans d’0arribar a Cotos, sempre de baixada. Trobareu més informació i imatges de la ruta a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/089-nucaban-puerto-de-navacerrada-a-puerto-de-cotos-por-la-bola-del-mundo-y-loma-del-noruego-6960755

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 26

Altura màxima: 2.258 m. Altura mínima: 1.828 m.

INFORMACIÓ D’INTERÈS:

Allotjaments:

Ens allotjarem a Béjar les tres primeres nits a l’Hotel Colón*** i les dos darreres a l’Hotel Galaico *** de Collado Villalba, en tots els casos en règim de mitja pensió. No s’inclouran els dinar per si algú s’ho vol muntar pel seu compte, però sempre hi haurà opció de pícnic i que ja es comunicarà l’import de tots ells per a qui els interessi. Ens allotjarem en habituacions dobles i triples. Adjuntem links dels hotels:

http://www.hotelcolonbejar.com/

http://www.hotelgalaico.com/

– Preu:

El preu de la sortida, no el podem concretar i ho farem en la versió final del programa, quan tinguem tancat el nombre de places, ja què el preu del bus està en funció del nombre de participants, però estem comptant que pot sortir entre 350 i 380 € . El preu inclou l’allotjament en règim de mitja pensió i el viatge, tots els trasllats i també les dietes del conductor. No inclou, l’esmorzar i dinar del primer dia, que s’ha de portar. El pícnic és opcional.

– Inscripcions:

Tenim feta una prèvia d’inscripcions que ara caldrà confirmar, perquè puguem valorar el nombre de places que serem i si confirmem la sortida, si hi ha quòrum suficient, que amb les reserves fetes, tot fa pensar que serà possible. Per tant preguem que confirmeu primer l vostre reserva i després ja fareu la paga i senyal corresponent. Places disponibles. Nombre màxim de places 40.

Les places de l’autocar seran numerades, i s’assignaran per rigorós ordre en el moment de fer la inscripció amb el primer pagament. per això es important que si ho feu per transferència ens indiqueu que l’heu feta, ja que la rep l’agència i no en tenim control. Quan tinguem la comunicació que heu fet la reserva contactarem per assignar-vos la plaça de l’autocar en funció de les que quedin disponibles,

– Forma de pagament:

S’efectuarà en 3 pagaments. Un primer de 50 € que en el moment de confirmar la reserva o com a molt tard fins el 5 de juny. Un segon de 200 € durant el mes de juny i la resta fins el preu final que s’haurà d’abonar a la mateixa sortida. El pagament es podrà fe ren efectiu en qualsevol de les sortides de Tot Natura o be per transferència bancària. Les transferències o ingressos bancaris es faran, a partir d’ara per totes les sortides de Tot Natura, al compte de Viatges Intergavà, de Bankia, número ES26 2038 9243 3960 0009 8408.

En cas que ho feu per transferència, posar en el text: Tot Natura i el cognom vostre. No cal enviar el resguard, però si que ens indiqueu que heu fet la transferència i l’import que heu fet, ja sigui per

whatsapp o per mail.

– Altres:

Caldrà portar el que es faci falta per caminar a la motxilla. L’esmorzar i el dinar es deixaran dalt de l’autocar per no haver de remenar motxilles i bossa a les aturades. La bossa de viatge amb el que no faci falta per la ruta quedarà al bus i no es tocarà fins l’arribada a l’allotjament.

Es pot portar pals de muntanya o nòrdic, que aniran obligatòriament al maleter de l’autocar.

Portar calçat de muntanya, alguna peça de màniga llarga i impermeable per si de cas. No s’ha de portar sac de dormir.

– Nota:

El programa de rutes és provisional i encara podria tenir algun modificació, ja que hi ha una ruta pendent de confirmar que l’autocar arribi al punt de recollida. Així mateix si ens ofereixen opcions a triar els menús ja enviarem programa final amb les opcions possibles.

L’organització es reserva el dret de modificar el trajecte del recorregut en funció de les condicions

meteorològiques, l’horari o qualsevol altre imprevist.

Imatge de Tot Natura: Sierra de Gredos 27

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit. Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Telèfon: 977676318 totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

Mòbil: 606123173 (fora d’hores d’oficina)