Aquest acte no té una ubicació concreta

8.Serra de l’Obac

Alzina del Salari – Mura per l’Hospital de Sang

Imatge de Tot Natura: Serra de l'Obac 1

DIA: 9/06/2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC: MPARADA BUS AJUNTAMENT DE CUNIT

LONGITUD: 13,130 Km.

DESNIVELLS: + 630 m. -860 m.

DIFICULTAT: MODERADA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: Uns 28 € aprox.

INCLOU DINAR. RETORN A LA TARDA.

INTRODUCCIÓ:

Aquesta és una sortida atípica i especial dins del programa del Tot Natura. De l’any 2010 al 2013 varem fer una sortida anual per la zona de la Serra de l’Obac de manera conjunta amb el grup de Talamanca Pas a Pas, amb una ruta i dinar conjunt amb les dues colles, gràcies a una fantàstica iniciativa dels amics Jordi Graner i Guifré Colet. L’any passat vam recuperar aquesta tradició amb una fantàstica travessa i dinar a Talamanca, junt amb els nostres amfitrions.

Enguany pensàvem que aquesta iniciativa ja no es podria tornar a repetir, per la malaurada mort de l’amic Jordi Graner, aquest hivern.

Per això vam programar aquest recorregut com un recordatori i homenatge al Jordi. Però aquesta iniciativa nostre ha coincidit amb el mateix interès de la gent de Talamanca i en especial del Toni, per mantenir anualment aquesta iniciativa i continuar la tradició de trobar-nos un cop l’any i dinar junts a Talamanca, per mantenir viva la flama encesa fa uns anys pel Jordi i el Guifré. Així la ruta prevista per la Serra de l’Obac es mantindrà amb la presència d’alguns caminants de Talamanca. A l’arribar a Mura anirem a Talamanca on dinarem. Després de dinar retorn amb autocar.

MAPA : DESCRIPCIÓ:

Espectacular travessa pel cor de la Serra de l’Obac que defuig els camins més transitats per endinsar-nos en el cor del sector SW de la Serra de l’Obac, que ens portarà de la carretera del Coll d’Estenalles fins a Mura. Sortint de l’aparcament de l’Alzina del Salari (coneguda per ser el lloc on es pagaven les setmanades als jornalers) pujarem al Coll de les Tres Creus, seguint per un bonic corriol que ens portarà a la Balma de la Porquerissa primer i per sota de la Pola després. Pujarem, al Coll de Tanca a tocar dels Castellots per anar a l’Hospital de Sang i a la Cova de la Cort Fosca passant per la Cova Racó Gran. Continuarem cap el Coll de Boix, passant per l’Alzina del Vent i el Pla de Serrallonga. Vorejarem el Turó dels Ducs i continuarem per la Serra del Codolosos, per sota del Puig-Andreu. A partir d’aquí baixarem al costat del Torrent del Puig per anar al Puig de la Balma. A partir d’aquí només ens queda baixar cap a Mura pel Coll de la Creu de la Vila i creuar la riera de Mura per pujar al preciós poblet de Mura. Dificultat moderada per ser un recorregut amb constants pujades i baixades, però molt atractiu i sense dificultats tècniques.

PERFIL DE LA RUTA:

Altura màxima: 901 m. Altura mínima: 453 m.

MÉS INFORMACIÓ:

El recorregut és més de baixada que pujada, dominat els trams per corriol, tot i que hi ha trams de camí més ample. Vistes espectacular i passant per llocs d’interès històric com l’Hospital de Sang i la Cort Fosca. Podeu trobar més informació sobre aquests indrets a:

http://trailsantllorenc.blogspot.com.es/2010/11/hospital-de-sang.html#.WwMCEaTRCUk

https://ca.wikipedia.org/wiki/El_Puig_de_la_Balma

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals o sense Sortida amb dinar inclòs i tornada després de dinar. Hora prevista de retorn sobre les 18 hores. Cal efectuar inscripció prèvia, ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants i pot situar-se entre 27 i 30 € incloent el dinar i el viatge. Apta a majors de 10 anys. Hi ha places disponibles. Uns dies abans s’informarà si hi ha ruta opcional.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

L’autocar farà parada als següents llocs i hores de sortida:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o bé a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Imatge de Tot Natura: Serra de l'Obac 2
Puig-andreu

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

 

Galeria d'imatges