12. Montserrat: Sant Jeroni

De Santa Cecília a la Vinya Nova

Imatge de Tot Natura: Montserrat 1

DIA: 7 / 07 / 2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC: PARADA BUS AJUNTAMENT

LONGITUD: 10,5 Km.

DESNIVELL: + 710 m – 915 m.

DIFICULTAT: MODERADA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: 10-15 €

TRAVESSA MATINAL EN BUS.

MAPA:                                                   DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Montserrat 2 Espectacular travessa per Montserrat, que creua la serralada de nord a sud, sortint de Santa Cecilia i arribant a la Vinya Bova, a prop de Collbató. Seguirem el camí de l’Arrel creuant la canal dels Avellaners i la Canal dels Aritjols, per desviar-nos a la següent canal, remuntant per la Canal Plana, que tot i tenir un pendent important és més curta i menys pendents que les altres vies d’accés a la zona alta de Montserrat. Sortirem al Coll de la Canal Plana i seguirem en sentit nord per un preciós corriol que creua a mitjana altura la Serra de les Lluernes i passa per sota del Cavall Bernat. Opcionalment anirem a l’ermita de Sant Antoni. Continuarem el corriol que enllaça amb el camí de Sant Jeroni que seguirem fins a arribar al cim passant per un parell de miradors. De baixada desfarem el camí fins al Coll de l’Albarda on ens desviarem per baixar pel camí dels francesos per la cara sud de la muntanya de Montserrat per una bonica i boscosa canal. Passarem entre l’Albarda Castellana i els Plecs del Llibre i pel Coll de l’Ajaguda. La baixada és notable però el camí està força ben arreglat i es baixa bé.

Dificultat moderada, pel desnivell. No te passos complicats. Vistes fantàstiques sobre gran part del Massís de Montserrat i pujant al cim més alt de la Serralada i inclòs a la llista de 100 cims de la FEEC.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: Montserrat 3

Altura màxima: 1.233 m.. Altura mínima: 468 m.

MÉS INFORMACIÓ:

Es una travessa poc feta i no està disponible el mateix recorregut. Les dues rutes adjuntes fan una part del camí cadascuna d’elles:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montserrat-vinya-nova-cami-dels-francesos-sant-jeroni-cami-del-pont-5822112

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montserrat-santa-cecilia-sant-jeroni-953079

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua abundant i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals o sense Sortida matinal amb aproximació en autocar, retornant al migdia abans de dinar. Hora prevista d’arribada a Cunit al voltant de les 14:0014:30 h. Cal efectuar inscripció prèvia, ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants i pot voltar de 10 a 15 € per persona. Apta a majors de 9 anys. Recorregut espectacular.

IMPORTANT: De moment la ruta NO està confirmada, ja que hi poca assistència. Hi ha places disponibles. Si s’arriba al mínim de places per fer l’autocar a un preu raonable la ruta es farà. Dijous s’enviarà correu o missatge de whatsapp confirmant o no la ruta.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

L’autocar farà parada als següents llocs i hores de sortida:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

– Sant Quintí de Mediona Rotonda C-15: 7:50 h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o bé a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

Imatge de Tot Natura: Montserrat 4

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

                                                                                                                                                                                      Cavall Bernat des de Sant Antoni.

 

Galeria d'imatges