LO PORT (Cap de setmana)

Dissabte: El Carrer Ample i l’Espina

Diumenge: Estels del Sud: De Paüls a Les Eres (Arnes)

La darrera sortida de cap de setmana de la temporada tindrà lloc al Massís dels Ports, a Lo Port, com ho diu la gent del país. Es tracta de dues sortides espectaculars, la primera possiblement una de les millors i més sorprenents que es poden fer al massís i la segona una part de l’etapa dels Estels del Sud entre Paüls i Arnes. Ens allotjarem a l’Hostal Virgínia a Tortosa em règim de mitja pensió.

Imatge de Tot Natura: Els Ports 1
Barranc del Carrer Ample

DIES: 1-2 / desembre / 2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC DE SORTIDA: PARADA BUS SENTIT TARRAGONA

PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ.

ALLOTJAMENT: HOSTAL VIRGÍNIA

INSCRIPCIONS EN LLISTA D’ESPERA.

PREU APROXIMAT: 70-73€ (Bus+hotel)

Imatge de Tot Natura: Els Ports 2
Cova del Frare

       EL CARRER AMPLE I L’ESPINA (De La Franqueta a Alfara de Carles)

DIA:                       1/12/2018      LONGITUD:   13,150 Km.     DESNIVELL: +625 m. -830 m.

DIFICULTAT: MODERADA     PENDENT MIG:     11,1 %     TEMPS:                 5:30 – 6:15 h.

ALTURA MÀX.:        1.181 m.    RAMPA MÀXIMA:   28 %     ALTURA MÍN.:              330 m.

 

MAPA:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 3

Imatge de Tot Natura: Els Ports 4
Cim de l’Espina

DESCRIPCIÓ: Espectacular, sorprenent i increïble travessa entre l’Àrea de la Franqueta (prop d’Arnes) i Alfara de Carles, passant pel barranc del Carrer Ample i pujant a l’Espina. Paisatge imponent i molt original. Sortirem per un curt tram de pista al costat del Riu dels Estrets. A l’arribar a la Marbrera, que visitarem, girarem a l’esquerra i començarem a pujar pel Barranc del Carrer Ample. El terreny serà molt pedregós tot el recorregut amb una llarga i progressiva pujada. Passarem per un parell de fonts i per de les Palanquetes. Al sortida del bosc el paisatge es transforma de cop, Poc després anirem a la Cova del Frare.

Continuarem pujant per passar, ja molt amunt, pel Mas del Marraco i poc després arribem al Coll d’Alfara. Aquí pujarem i baixarem el cim de l’Espina, inclòs a la llista dels 100 cims de la FEEC,fent una petita circular. Si algú no vol pujar el cim és viable.

Canviarem de vall, però el terreny seguirà sent pedregós, creuant un parell de torrents i seguint el camí de l’Espina a Alfara on arribarem després de passar pels Bassis, el corral del Simeó i el Barranc del Llop. Dificultat moderada pel desnivell i el terrenys pedregós però no hi ha cap pas complicat o aeri.

Si voleu més informació de la ruta podeu consultar a:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/travessa-des-de-la-franqueta-els-ports-a-alfara-de-carles-2018-02-14-22659300 https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-franqueta-lespina-alfara-de-carles-22648090

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 5

Altura màxima: 1.181 m. Altura mínima: 330 m.

Imatge de Tot Natura: Els Ports 6
Vall del Magre

              DE PAÜLS A LES ERES (ARNES) opcional a la Punta de l’Aigua.

DIA:                       2/12/2018       LONGITUD:      14,1 Km.     DESNIVELL: +870m. -650 m.

DIFICULTAT: MODERADA      PENDENT MIG:  10,8 %      TEMPS:               6:00 – 6:30 h.

ALTURA MÀX.:          940 m.     RAMPA MÀXIMA: 22 %      ALTURA MÍN.:              310 m.

 

MAPA:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 7

Imatge de Tot Natura: Els Ports 8

DESCRIPCIÓ: Atractiva i variada travessa corresponent a l’etapa de Paüls a Arnes dels Estels del Sud, tot i que retallada per evitar els darrers 7 Km de pista. Sortim de Paüls seguint el GR-171 però aviat ens desviem per seguir la pista que ens portarà als Ullals del Morellà i la Font del Monjo. A partir d’aquí el camí es converteix en corriol, pujant progressivament. fins a creuar el Barranc de l’Escudelleta. A partir d’aquí la pujada es fa més pendent per pujar al Coll de la Gilaberta en un darrer tram bastant costerut. Aquí qui ho desitgi podrà pujar opcionalment a la Punta de l’Aigua de 1.092m, incrementant la ruta en 1,3 Km i en 150 m.

Canviem de vall per baixar al Pouet i al Mas de les Crevetes. Anirem sempre per corriol i amb trams molt boscosos. Passarem pels racons de Belino i el Mas de Fandos. Creuarem l’estret del Boter i passarem al costat del Forat de la Carrasca remuntant per la vall del Magre al costat del torrent del mateix nom i pujant al Coll de la Barca. Paisatge sublim. Continuarem encaixonats pujant per una canal ajudant-nos per un tram amb cadenes per sortir a un collet i baixar al costat del riu d’en Piquer. Tornem a remuntar per tornar a canviar de vall fent la ultima pujada per sortir a la pista que a partir d’aquí baixarà fins arribar a la Cruïlla de les Eres on finalitzem aquest completa travessa.

Dificultat moderada pel pendent fort del Col de la Gilaberta i per haver un petit tram de cadenes, que es pot fer sense massa complicacions. En funció de les condicions del terreny s’optarà pel pas de la canal o be per la variant que l’evita.

Podeu trobar més informació de la ruta a:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estels-del-sud-1-pauls-arnes-19786708

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estels-del-sud-etapa-5-de-5-pauls-arnes-2018-04-10-7-36-23976207

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estels-del-sud-1a-etapa-pauls-arnes-4278893

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estels-del-sud-5-pauls-arnes-6699173

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 9

Altura màxima: 940 m. Altura mínima: 310m.

ALLOTJAMENT:

Ens allotjarem en regim de mitja pensió a Tortosa a l’Hostal Virginia (**). El sopar sewrà de buffet lliure.

Pel dinar de diumenge es pot portar de casa o es pot demanar picnic, consistent amb un entrepà, aigua i fruita a un preu addicional de 5 €.

LLOCS I HORA DE SORTIDA:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 10

Els llocs i hora de sortida seran els que es detallen a continuació:

Vilafranca Penedès (Rotonda Mercadona-La Girada) 6:30h.

Vilanova i la Geltrú, Ronda Ibèrica (Hospital): 6:45h.

Cubelles, rotonda entrada sentit Tarragona: 6:50h.

Cunit (Parada bus, sentit Tarragona): 7.00h.

Segur de Calafell (parada bus, sentit Tarragona) 7:10h.

Calafell (Estació): 7:15h.

Retorn previst al diumenge sobre les 20:00 o 20:30 hores.

PREU I PAGAMENT:

El preu inclou el viatge i l’allotjament en mitja pensió. El preu exacte pot variar si canvia el nombre actual de places, que estarà al voltant dels 70 €. No s’inclou el pícnic, què és opcional.

Per aquesta sortida, com en totes les de més d’un dia, els allotjaments ens requereixen un pagament a compte per tal de reservar les places. Caldrà fer una reserva prèvia de 20 € per persona, que es podrà fer mitjançant ingrés o transferència al compte de Viatges Intergavà de l’entitat Bankia número ES26 2038 9243 3960 0009 8408 posant en el text: Tot Natura i el vostre cognom. No cal que ens envieu el resguard de la transferència, però si que us agrairem que ens envieu un mail o per whatsapp comunicant que heu fet la reserva.

En cas que us hagin de cobrar comissió NO ho feu. Poseu-vos en contacte amb a l’organització per trobar una fórmula alternativa. També es pot entregar en efectiu a les sortides prèvies a aquesta..

Les inscripcions prèvies fetes s’han de confirmar amb l’ingrés corresponent. Les places no confirmades abans del dia 25 d’octubre es posaran a disposició de les persones en llista d’espera per ordre de reserva.

Places cobertes i inscripcions en llista d’espera, No obstant això, hi ha places pendents de confirmar, pel que s’anirà comunicant les places a les persones a mesura que hi hagi baixes. La inscripció de la sortida es tancarà el 25 d’octubre.

NOTES IMPORTANTS:

Cal portar l’esmorzar i dinar del primer dia. Pel dinar del segon dia tan es pot portar, com demanar el pícnic al preu addicional de 5 €. Si voleu pícnic ens ho heu de comunicar. Cal portar aigua i calçat de muntanya (recomanable bota). Es pot anar amb pals o sense. Hora prevista de retorn el diumenge, al voltant de les 20:00-20:30 hores. Cal portar el que es necessita per la ruta a la motxilla i la resta en la bossa de viatge que quedarà a l’autocar. Es recomana pujar a l’autocar l’esmorzar del primer dia, ja que dinarem en ruta i és preferible no haver de treure’l de la motxilla ja que el maleter estarà molt ple amb motxilla i les bosses. El dinar es portarà a la motxilla. Porta roba d’abric i impermeable per si de cas. Sortida per gent acostumada a fer muntanya. No es tracta d’una sortida d’iniciació. Terreny pedregós.

GESTIONA LES RESERVES PER MAIL O WHATSAPP.

Ja podeu reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També podeu fer-ho per telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte. També ho podeu fer pel grup del whatsapp de Tot Natura.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Imatge de Tot Natura: Els Ports 11
La Punta de l’Aigua

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

medfiambient@cunit.cat

Imatge de Tot Natura: Els Ports 12

Estret del Boter