1. Extrem sud del GR-92

De Les Cases d’Alcanar a Vinaròs

 

Imatge de Tot Natura: De les Cases d'Alcanar a Vinaròs 1

DIA: 8 / FEBRER / 2020

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC DE SORTIDA: PARADA BUS SENTIT TARRAGONA

LONGITUD: 13,05 Km.

DESNIVELLS: + 50 m. – 65 m.

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: 10 € (segons places)

SORTIDA MATINAL EN BUS.

MAPA:                                                               DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: De les Cases d'Alcanar a Vinaròs 2 Senzilla, però agradable i atractiva travessa seguint el tram final del GR-92 i El Camí del País Valencià, per les comarques del Montsià i Baix Maestrat, creuant el riu Sènia, la divisòria natural entre Catalunya i País Valencia. És la continuació de la qual vam fer l’any passat de Sant Carles a les Cases d’Alcanar, pel que seguirem en sentit nord-sud, alternant trams de sorra, de terra, de roca i alguns pavimentats.

Sortirem des d’on ens deixi l’autocar, bé al Port o al centre del poble per baixar a la zona marítima on, en principi, esmorzarem. Començarem a caminar per la costa, per la platja de les Cases d’Alcanar, seguint per la del Marjal, la del Camaril, i la de Sòl de Riu, la darrera del tram català on travessarem el Riu Sènia (*). Continuarem ara per terreny valencià passant per la Caserna dels Carabiners. Anirem baixant passant per la Foradada, la Cala dels Pastors, la Peñiscoleta, la platja dels Ameladors, la punta del Torn, la platja del Campanar, la de Cossís i finalment vorejarem l’estuari que forma la platja del Rio. Finalment creuem la platja de Fora del Forat i la del Fortí per arribar al Port on finalitzarem la ruta o bé on ens pugui recollir l’autocar. Dificultat: Molt fàcil, terreny molt planer.

(*) IMPORTANT: En condicions normals el riu Sénia és crua fàcilment per una barra de sorra. Després de l’efecte del temporal Glòria, no podem assegurar que el pas sigui igual de fàcil, pel que podria ser que ens haguéssim de descalçar o remuntar uns metres per creuar-lo. Per tant anar preparats per si de cas és necessari creuar-lo a gual, pel que és preferible portar tovallola, xancles o si voleu banyador, pel pitjor dels casos. Estem a l’espera de confirmació del pas per part de l’Ajuntament però a data d’enviar la fitxa no hem rebut resposta. S’informarà oportunament.

Si voleu més informació sobre d’una ruta semblant la podeu consultar els següents enllaços:

https://www.elcami.cat/contingut/caminada-de-vinaros-les-cases-dalcanar

 

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/caminada-de-vinaros-a-les-cases-dalcanar-baix-maestrat-monsia-2-6-19-42812464

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/caminada-de-vinaros-a-les-cases-dalcanar-36404246

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: De les Cases d'Alcanar a Vinaròs 3

Altura màxima: 18 m. Altura mínima: 0 m.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua abundant i calçat esportiu o de muntanya. Es pot anar amb pals o sense, tot i que en aquest recorregut no són gaire necessaris. Sortida matinal amb aproximació en autocar. Hora prevista d’arribada a Cunit al voltant de les 14:00 h. Cal efectuar inscripció prèvia, ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants i voltarà els 10 € per persona. Apta a majors de 6 anys. Hi ha places disponibles. És una sortida agradable i variada que permet recórrer el darrer tram de la costa catalana i el primer de la valenciana, per terreny agradable i prop del mar. És més un passeig que una ruta de muntanya.

LLOCS I HORA DE SORTIDA:

Els llocs i hora de sortida seran els que es detallen a continuació:

Imatge de Tot Natura: De les Cases d'Alcanar a Vinaròs 4

Vilafranca Penedès (Rotonda Mercadona-La Girada) 6:30h.

Vilanova i la Geltrú, Ronda Ibèrica (Hospital): 6:45h.

Cubelles, rotonda entrada sentit Tarragona: 6:50h.

Cunit (Parada bus, sentit Tarragona): 7.00h.

Segur de Calafell (parada bus, sentit Tarragona) 7:10h.

Calafell (Estació): 7:15h.

El Vendrell (Aparcament Caprabo-Drim’s) 7:20h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides del mes de febrer a l’espera de la publicació de la resta de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail o whatsapp. Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Imatge de Tot Natura: De les Cases d'Alcanar a Vinaròs 5
Estuari de la platja de Riu

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

 

Galeria d'imatges